Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NEMOC?

Přeji pěkný podvečer, pro mě, ale není. Během dne mi odešlo 7 neonek.Nevíte čím by to mohlo být. Ostatní neplavou jen se zdržují v zadních rozích akvaria.
Děkuji za každou odpověd

Předmět Autor Datum
Nikdo nic neví o podmínkách chovu, takže to může být milion důvodů. To je jako bych se tě zeptal, pr… nový
RITCHI 22.06.2012 21:30
RITCHI
Tipuju to na otravu, špatná voda - špatná údržba a to vedro k tomu... Fakt by to chtělo víc informac… nový
Evva 22.06.2012 23:18
Evva
DObré ranko, akvarko má 60 litrů teď v něm je 1 bojovnice, 5 plat korálových a 10 neonek. Teplota vo… nový
velryba 23.06.2012 07:27
velryba
... a 10 neonek. Teplota vody 27 stupňú. Tak to je brutus, divím se, že už nepokapaly všechny :x: N… nový
RITCHI 23.06.2012 12:08
RITCHI
Předevčírem jsem však měnila komplet celé akvarko a vystila ho. Tady je chyba, proč jste to, proboh… poslední
Evva 23.06.2012 12:37
Evva

Nikdo nic neví o podmínkách chovu, takže to může být milion důvodů. To je jako bych se tě zeptal, proč mi před dvěma lety uhynul sameček papouška, zatímco samička pořád sedí na bidle...

Nezlob se, ale na blbou otázku blbá odpověď... :-|

Tipuju to na otravu, špatná voda - špatná údržba a to vedro k tomu... Fakt by to chtělo víc informací. Třeba o tom jak je akvárko velké, počet ryb, jestli není čerstvě založené, nebo jak pravidelně odkalujete, měníte vodu. Každopádně určitě nic nezkazíte, když hned teď vyměníte polovinu vodu za čerstvou, a budete v tom pokračovat každý den, dokud nedojde ke zlepšení.

DObré ranko,
akvarko má 60 litrů teď v něm je 1 bojovnice, 5 plat korálových a 10 neonek. Teplota vody 27 stupňú.KAždých 14 dni jsem měnila třetinu nádrže, tak jak to všude čtu.Předevčírem jsem však měnila komplet celé akvarko a vystila ho. Rostlinky nenáročné.Akvárko je založené něco přes měsíc. Filtr tam pochopiltelně je i topítko. NEdávno jsme instalovali zářivku-18 W- zdá se mi jakoby neonky ztrácely bavu- je to tou zářivkou?

Předevčírem jsem však měnila komplet celé akvarko a vystila ho.

Tady je chyba, proč jste to, proboha, dělala? Když jste všude četla, určitě jste musela narazit na to, že akvárko se nikdy nečistí celé. To se pak rozjíždí celé jako od začátku. Nic nefunguje, nic neodbourává škodlivé látky, a rybky se otráví svými odpady. Takže radím , když už tam rybky jsou, denně vyměnit půlku vody, časem třetinu, a bude to trvat dýl, než začne akvárko fungovat. Doporučuju nastudovat zacatky.htm pro vás Založení nádrže a Údržba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru