Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevědomost ohledně betty

Ahoj,
mám pár dnů ve 30 l aqua. s filtrem, teploměrem, rostlinami a vším možným bojovnici pestrou - samce i samici. Samec samici prve uháněl, ale samice na něj brzy vyzrála a schovala se mu, vždy se ale jenom škádlili, žádné poškození ani na jedné straně. Zatím.
Dnes je to zvláštní, protože už celý den samec je na hladině, a jenom na jednom místě, u filtru. Raději jsem ho vypla, já nevím, mám o něj strach... nejspíš je to normální, ale když jsem mu tam nasypala žrádlo, ignoroval ho, dokonce zatím samička byla a pobízela ho, možná ji i to pošťuchování chybělo! Co mi dělá ještě větší starosti, vypadá nějak zvláštně. Své ploutve, ty nádherné modroučké má celé jaksi rozežrané, takové 'natřené' bílou barvou, hodně potrhané, jako kdyby se rval, nebo jako kdyby dostal bleskem, či co... Samička mu určitě nic neudělala, protože jsem je pozorovala, je k němu vážně... jak to říci... prostě milá. Udělala jsem něco špatně? Nebo tu nemoc chytil už předtím v tom zverimexu, kde jsem ho zakoupila? Můžu mu nějak pomoci? Nevíte náhodou někdo?
Děkuju za všechny reakce.

Předmět Autor Datum
A kolik je na teploměru stupňů? Teď v létě by to mělo být ok i bez topení...ale "rozežrané bílé plou… nový
Réza 15.07.2012 21:00
Réza
Tak, teď jsem ji oddělila od samičky, protože začala být nějaká agresivní, když zjistila, že ji už n… nový
Bojovnicka 15.07.2012 21:10
Bojovnicka
použij baktopur a přisol vodu 1 velká čajová lžička je ok taé do vody můžeš přidat špetku jedlé sody nový
Josef Vávra 15.07.2012 22:32
Josef Vávra
Přesně tak;-) a soli bych se nebála dát i víc...a přisolit preventivně i u tý samice. Jinak kdyby to… nový
Réza 15.07.2012 23:10
Réza
veru, mnohí samci sú už v predajniach nalomení, jak ich tam držia v tých decákoch ]:( zaďalšie, pred… poslední
perenquen 15.07.2012 23:18
perenquen

Tak, teď jsem ji oddělila od samičky, protože začala být nějaká agresivní, když zjistila, že ji už nenahání - ona mu to nejspíš chtěla oplatit a chudáka honila sama, ale to je příroda, nesmím ji to vyčítat. Stupňů kolem 25, fotku bych hodila, jenže ted mám rybku v jiném aquarku a abych se přiznala, jenom jí chci dopřát klidnou smrt. Hodila bych sem fotku, ale dnes se mi s tím po večeru už nechce čachrovat, a zítra jsem pryč, na víc si nejsem jistá, jestli ještě bude žít, protože vypadá vážně hrozně. :( stejně jako byla krásná, taková... myslím, že víte, co myslím. Je mi ji děsně líto. Pokud ještě bude žít, dám ji tu ve středu, tak zatím děkuju za pomoc.

Přesně tak;-) a soli bych se nebála dát i víc...a přisolit preventivně i u tý samice. Jinak kdyby to náhodou přežil (jako že s hodně nemocnou rybou už se kolikrát nic moc dělat nedá), tak ploutve jí v pohodě dorostou. Jinak jestli je máte jen pár dnů a už je hned nemocnej, tak to chce příště ve zverimexu pořádně koukat, protože už tam často betty vypadaj dost bídně a přežívání v krabičkách, skoro žádný krmení a přenos do novýho tu nemoc akorát podpořej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru