Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akvaristika - začátek

V Hornbachu na Černém mostě řádí jeden docela šikovný pán v akvaristice, vždycky ho poslouchám, jak promlouvá do duše budoucím akvaristům a obdivuju jeho trpělivost.
Co se týče personálu Petek, sice probíhají všelijaká školení a samozřejmostí dobrého vedoucího by mělo být postarat se o znalosti personálu - ale smutná pravda je, že fluktuace je taková, že to ani nejde. A taky že slusný chovatel a člověk, kterému jde o zvířata až v první řadě, to nemůže dlouho vydržet. Dobře, zkrmuje se promolený a prošlý žrádlo, jen naprosto minimální množství, opravdu jen aby zvířata nechcípla... to se dá dořešit, když je člověk blbej a cáluje toho spoustu ze svýho (což nejde dělat donekonečna) - ale hrůza je nějak ustát blbý zákazníky. Všechny ty požadavky, doměnky typu "Dyk se tam vejde!" a "Nestačilo by tomu..." - dáte někomu půlhodinovou přednášku, jak se správně starat o zvolené zvíře, domníváte se, že padla na úrodnou půdu - a už je tu dotaz, jestli by se přece jen ten králík nevešel do té klece 40*25*25, dyk je přece malej a bude celý den venku... a na dotaz kde bude bydlet, až bude velkej a co s ním, až začne přehlodávat kabely akorát prázdný pohled... majitelé koček, kteří nechtějí aby kočka dělala to, co kočky dělají - lezla na skříně a nábytek, škrabala gauč, mňoukala v noci za dveřmi... majitelé psů, kteří nejsou sto pochopit, že Jack Russel je teriér a dvě desetiminutové procházky denně mu nestačí a proto jim pes demoluje byt (ony by třeba stačily, ale ne že panička dojde do parku, sedne si na lavičku a pes deset minut sedí u ní...)... a do toho pochvala zaměstnanci, který jako "malého mazlíčka jako dárek pro přítelkyni do garsonky" prodá klapavku v miniaturním akváriu - na to prostě slušný člověk nemůže mít nervy.
Situace v obchodech obecně stojí za prd a v obchodech se zvířaty ještě víc. Jen se děsím, kdy mi zavřou mou oblíbenou opravdovou "akvaristiku", kde byly vždycky k sehnání pěkné, zdravé, dlouhého věku se dožívající ryby za relativně příjemné ceny... Už jsme tam aspoň dva roky nebyli... ono není proč... ryb je dost...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny