Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ožírání rybek

Odkalovat závojnatky jednou za měsíc? Jak říkám - máme dvě závojnatky extra ve 110l akváriu - jednou týdně peru filtr a 2x za měsíc, někdy i 3x odkalujeme.
V akváriu se ryby snesou. Akorát mají všichni samešci gupek ukouslý ocásek. Dalo by se to přirovnat k situaci "Máme se doma moc rádi, akorát mě táta vždycky když mě vidí praští holí do hlavy a máma kousne. Jsme ale v pohodě." Ne, to není normální, aby se ryby navzájem okusovaly.
Rybky proto nemůžeme dát pryč, musí se snést. Představte si, kdyby se k vám nastěhovalo pět cizích lidí, kteří by vás nenechali na pokoji, všude by trousili bordel, kouřili jedno cigáro od druhého a dovolili vám vyvětrat jednou za měsíc... a museli byste se snést. Opravdu by se vám chtělo? Rybky přišly k vám, můžou jít klidně dál. Rozum z toho nemají. Nevisí na vás, nevrtí ocáskem, když vás vidí (akorát tak vyletí k hladině a dožadují se jídla...), nebudete jim chybět.
Mimochodem, to "až povyrostou" bude nějakou dobu trvat, obzvlášť v 5l sklenici. Pokud se toho dožijí. Bylo by potřeba aspoň 10l akvárium a malý filtr, plus topit. V zavařovačce se daly odchovávat gupky kdysi dávno, když byly ještě nepřešlechtěné a relativně zdravé. Gupčí mláďata nijak závratně rychle nerostou a než dosáhnou velikosti, aby se nevešly do tlamy závojnatce (naše závojnatky mají nějakých 17 a 12 cm a úměrně tomu velkou hubu) nebo skaláře, to potrvá. Nehledě na to, že nebudou mít vyvinuté instinkty a prostě naplavou velkým rybám rovnou do huby... smutná vlastní zkušenost.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny