Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LED osvětlení

Zdravím,
mám akva 190x50x60 (dxšxv). Chtěl jsem se také zbavit 8 kousků T5 trubic a nahradit je páskama.
Naštěstí jsem našel člověka, který byl ochoten mi různé pásky půjčovat a já mohl vše před objednáním vyzkoušet. Nejdříve jsem zkoušel takové ty obyčejné, to bylo o ničem, potom ty tzv. supersvítivé - také slabota. Nakonec jsem se dostal až k nějakým profi, který se dokonce vyrábí ve vodotěsných průhledných trubicích. Cena je zhruba 500,-/m. Až tyhle ve třech řadách se přibližovali mému požadavku. Řekl bych, že dva pásky nahradí tak jednu T5 zářivku. Výhoda pásku je, že se dají rozložit, tzn. světlo není z jednoho místa (trubice), ale z více míst. Světlo v akva je jemnější a oku určitě lepší. Nakonec jsem se rozhodl na mou šířku akva (50 cm) použít 3 řady těchto profi LED pásků a jednu kytkovou T5 (Plant Grow od Aqua Medic). Ledky bych měl dostat příští týden, tak potom můžu i nafotit.
Osobně si myslím, že 70 cm sloupec zabarvené vody neprosvítí ani 3 pásky, je to už celkem hloubka, ale záleží také jaké světlo u dna očekáváte. Tma tam určitě nebude, ale na kytky to bude málo. Nedoporučuji kupovat tzv. voděodolné pásky zalité v silikonu. Do akva se nehodí a silikon se postupně zkroutí. Navíc to není vodotěsné! Lepší jsou vodotěsné trubice. Je to trochu speciálka, ale vyrábí se.
Noční modré osvětlení řeším dvěma páskama o délce cca. 30 cm, každý v jedné polovině akva. Dělají mi dva pěkné kužele. V akva jsou tak v noci osvětlenější místa (kde se drží hlavně neonky - ty vždy naplavou pod lampu a to je opravdu paráda) a pak tmavá místa (tam se drží sumci a terčovci).
m.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny