Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nahle zhorseni kvality vody

Zdravim!

Vcera se memu 150l indoor jezirku prihodila takova nemila vec. Rano vsechno v pohode, vecer po prichodu z prace voda jak labe v decine pred 20ti lety - hneda, smrduta nepruhledna voda, stopy peny na hladine. Ryby priotraveny, jeden zavoj se pres noc v kyblu cisty vody oklepal, druhej to nedal. Nadrz pred tim jela 3 roky v pohode, posledni cisteni bylo v sobotu - odkaleni a vymena 3 nebo 4 kyblu vody. Cim takovahle nahla zmena muze bejt?

Předmět Autor Datum
Přestal fachat filtr. Nic jiného mě nenapadá. Taky se nám to přihodilo, ve směsovém akvárku, akorát… nový
Y Draig Goch 04.12.2012 11:25
Y Draig Goch
Filtr mam, resp. mel jsem pudni, takze u nej nejaky velky cisteni nepripadalo v uvahu - vypnout cerp… nový
bahno 04.12.2012 11:56
bahno
Nojo, když závoje nadělají bordelu... my máme vnitřní molitanovej, v 100l akvárku se dvěma kousky, n… poslední
Y Draig Goch 04.12.2012 13:44
Y Draig Goch

Filtr mam, resp. mel jsem pudni, takze u nej nejaky velky cisteni nepripadalo v uvahu - vypnout cerpadlo a zvonem s potukavanim odcucnout co bylo na dne. Ale taky na nej mam podezreni, nejakej ten hnedej bordel sem dole na dne nasel. Asi spacham nejakej externi.
Ale stejne, takovej fofr? Vypadek elektriny na par hodin uz jsem zazil, ale nikdy to nebylo takhle drsny, behem par hodin to slo kompletne, ale kompletne do haje.

Nojo, když závoje nadělají bordelu... my máme vnitřní molitanovej, v 100l akvárku se dvěma kousky, nastavený na průtok skoro 500l a peru ho víceméně co tejden... v závojnatek je vhodnej filtr, kterej se dá často mechanicky čistit, ty jejich obří špagáty nadělají pěknej šlem, takovou hnusnou hnědozelenou břečku. Taky se to mohlo ucpat a místo nasávání to vyplivlo všechnen ten nashromážděnej svinčajz do vody.
Ten výpadek ve 100l směsovým byl taky jen nějak odpoledne, ale taky to bylo vidět. Na druhou stranu, máme tam přerostlý obří molly a docela velký schubertky a to je skoro závojnatka... :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru