Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Axolotl m. - kožní paraziti, zakalená voda s bublinkami?! FOTO!!!

Ahoj, moc moc prosím o radu někoho, kdo má zkušenosti s tímto onemocněním axíka.

Cca před dvěma měsíci jsme měli v akváriu kožovce rybího (kožní napadení minimální, spíše obsadili stěny akvária). Následovala karanténa axíka v provizorním akváriu, kompletní čištění původního akvárka včetně vyhození všech živých rostlin, vyvaření všech kamenů a filtru atd.. Do vody v provizorním akvárku jsem dle doporučení občas kapala Anti - ichtin (rychle působící přípravek proti parazitárním onemocněním).

Asi po dvou týdnech v karanténě jsem axíka Samuela (1,5 roku) vrátila domů a vše bylo v pohodě. Za 3 týdny jsme pořídili druhého zdravého axíka Andělku (3 měsíce).

A dnes jsme zjistili problém - Samuel byl tři dny "zalezlý" v rohu, kde nejvíc proudí voda z filtru. Když dnes ráno konečně začal plavat, zjistila jsem, že má "opadané" žábry a po těle jakési bílé flíčky (viz FOTO). Hodně zhubl, ale dnes žral normálně. Jednu žábru má taky zvláštně pokroucenou, doufám, že mu neodumírá. :(

Andělka je v pohodě, má na bříšku v řadě několik bílých flíčků, ale myslím, že je to součást jejího zbarvení a že je tam má od začátku.
Dalším problémem je zkalená nečirá voda, na hladině se tvoří menší i větší bublinky, netuším z čeho!!!

Zbytky potravy nikdy v akváriu nenechávám, vybírám i bobky, teplota vody kolem 18°C. Krmím patentkami, moučnými červy, syrovým/vařeným masem, žížalami a nově granulemi Pond Stick Mixed (Andělka zpočátku neuměla žrát žížalky, je ještě malá a krmili jí právě granulemi pro ryby). Složení granulí mi přijde více méně v pořádku (ryby, maso, výrobky živočišného původu, krmené směsi minerálního původu,..)

Poradí prosím někdo?
Předem moc děkuji za odpověď, Samínek i Andělka pro mě znamenají opravdu hodně a nechci je ztratit.

Odkaz na FOTO: http://www.ulozto.cz/xMpQYy2/nemocny-samicek-rar

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny