Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Souš na kladení vajec želva nádherná

Dobrý den, mám 3 vodní želvičky nádherný (cca 14,14 a 13 let), nikdy jsem je nezimovala, ale letos jsem poprvé u nich zahlédla námluvy a snahu o oplození samičky. Tak jim teď dozařizuji vyjímatelnou nádobu na kladení vajec, kdyby náhodou. Ale nejsem si moc jistá jaký by měla mít rozměry. Tak jsem udělala nějaký náčrt na papíry a želvičku na něj vložila, tak jestli byste mi mohli prosím někdo poradit, zda-li je souš dostatečná? Normální souš na slunění mám samozřejmě taky a větší. Tohle by bylo pouze na to kladení.
Ráda bych se taky zeptala, jaký substrát se na to kladení hodí? Něco už jsem o tom četla. Ale ráda uslyším i další názory. Děkuju moc

Předmět Autor Datum
to je malé...samice musí mít dostatek prostoru se po kladišti volně pohybovat a vyzkoušet si několik… poslední
Aurifer. 07.01.2013 00:08
Aurifer.

to je malé...samice musí mít dostatek prostoru se po kladišti volně pohybovat a vyzkoušet si několik míst na hrabání. Ale zase z toho ani nemusíš dělat extra vědu- nevím, jak máš velkou ubikaci, ale ve většině případů uplně stačí, když koupíš dostatečně velký plastbox- na dospělou samici nádherňačky aspoň 40x40cm a 15cm hluboký. Jako substrát stačí mírně vlhký písek s trochou zeminy nebo rašeliny, je potřeba ho trochu upěchovat. Přiděláš tam rampičku, aby samice mohla pohodlně vylézt z vody a ona už si poradí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru