Předmět Autor Datum
Je to samozřejmě závojnatka..na internetu je spousta informací, stačí googlit. Jako naprostý základ…
Réza 07.01.2013 19:37
Réza
Dvě závojnatky. Základní informace k chovu viz zavojnatka_cinska a k založení akvária - zakl_akvaria…
Y Draig Goch 08.01.2013 10:10
Y Draig Goch
V létě je můžete mít i venku, jak píšou už nade mnou karasi jsou strašný čuňata. Jinak jsem si necha…
Alien 15.01.2013 20:57
Alien
V hlubokym rybnicku muzou bejt venku i celorocne, ryby jsou to odolny. Pokud by ty prachy byli prob… poslední
bahno 15.01.2013 23:33
bahno

Dvě závojnatky. Základní informace k chovu viz zavojnatka_cinska a k založení akvária - zakl_akvaria.htm
Na dva kousky je zapotřebí akvárium o objemu aspoň 100l (rozměry obvykle 80x30x50, čím víc, tím líp, cena kolem 3 - 5.000 Kč), v dospělosti dorůstají kolem 15 cm. Akvárium s kvalitním filtrem. Potřeba bude často odkalovat, krmit různorodým krmivem s vyšším podílem zelené stravy. V případě, že bude v akváriu dost živých rostlin a dobrý filtr, není třeba vzduchování. Není potřeba topení, závojnatky dobře prospívají i při nižších teplotách.
Pokud jste nikdy neměla akvárium, doporučuju koupit si rychle knížku Sladkovodní akvárium, autor Ines Scheurmannová, München, 1994, nakl. Jan Vašut, 2001 - hodně kvalitní a dobře napsaný zdroj informací.
V čem ty ryby teď jsou a jaké mají podmínky? Ať jim je trochu zpříjemníme, než dostanou co potřebují... jinak vypadají dobře, zdravě, nejsou vůbec paťatý, byla by škoda nějak to s nimi pokazit.

V hlubokym rybnicku muzou bejt venku i celorocne, ryby jsou to odolny.

Pokud by ty prachy byli problem, navrhuju jeste inspirovat se mnou:-)http://akva.poradna.net/q/view/36-pochlubte-se-zah radni-jezirka-bazenky?page=r769#r769 Zavojnatky vypadaji ze zhora dobre, takze rybnicek jim slusi. A pokud by to melo bejt do moderneji zarizenyho interieru, tak 120l maltovnik stoji par stovek(tipuju tak 250Kc) a oblozit ho vhodnym laminem zvladne kazdej. A kdyby se na to nechal uriznout peknej kus skla na par konzolek, tak si to dovedu predstavit i jako konferencni stolek - ale to uz asi fantaziruju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru