Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zakládání nového akvárka

1) filtr - každý má svoje výhody, hlavní přednost vnějšího filtru - nezavazí v akva, vnitřní fitr - nikdy nevyteče :-D (což se mi u vnějšího stalo několikrát, dnes mám vnitřní a nedám na něj dopustit) ale každý má svůj oblíbený druh
2) dno - klasika říční štěrk myslim že to je 3-8 mm, nevhodné jsou jakékoliv drtě (jsou ostré), zejména pak bílé, bílo-černé - často totiž jsou mramorové nebo něco podobného.
co se týče rostlin - je nesmysl je dávat do hlíněných květináčků, krásně zakoření ve štěrku.
kořen, jak se vám líbí, samozřejmě ale přiměřeně, ne aby zabíral půl akva. Ale pozor, dle některých autorů, i akvaristů podporují růst ruduchy ve vodě, k čemuž se přikláním i já, kořen není - řasa není, kořen je - řasa je
3) vzduch. kamínek - proč ne, taky sem ho měl, vypadá to hezky, pokud nemáte filtr s nasáváním vzduchu, pak bych řekl že je to skoro nutnost, navíc se dá napojit i CO2 na přihnojování rostlin. výstup byl na motorku jen jeden (rok výroby tak 1970 :-D ) s regulací přívodu vzduchu.
4) ryby - skaláry amazonie, závojnatky - asie, parmičky - asie, tetra měděná . jižní amerika, ostatní druhy teter jsou i odjinud, závěr si udělejte sama, doporučuji projet např. www.rybicky.net (snad můžu dát odkaz)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny