Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odtáhlé žábry molly silver

Co se týče osádky, ta ta 112l bude za chvíli čichavcům malá, dorůstají přes 20 cm a pro pár by bylo dobře mít alespoň 200l. Neonky jsou hejnové ryby a mělo by jich být aspoň 10, totéž tetry. Platy hejno = sameček + aspoň 3 samice. Jestli tu molly máte jen jednu, tak taky potěš. Jinak pro molly platí totéž = samec + 3 - 5 samic. Všechny ryby, kromě čichavců máte jiho- či středoamerické, kdyby tam ti čichavci (Asie) nebyli a byla tam dostatečná osádka těch menších (neonky a tetry skvostné) a větších (platy a molly), bylo by to hezké živé akvárium.
Lapání po dechu provází většinu rybích chorob. Pokud hubne, vidím to na tuberkulózu? Může to být i nějaký střevní parazit. Co se týče tuberkulózy, neodpovídá tomu péče o akvárium - pokud máte dobrý filtr a opravdu se staráte a krmiva máte zřejmě opravdu různorodá... Může prostě být, že to byl slabší kus, navíc stresovaný tím, že je jen jeden.
Teplotu máte na maximu... přijde mi to zbytečně moc, podobné směsové akva, 112l, držíme na 24 - 25°C a všechno je v pohodě.
V tomhle případě, pokud je ryba jen jedna, by skončila v "rybím nebíčku", protože mít jen jednu a navíc nemocnou molly stejně nemá smysl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny