Předmět Autor Datum
Tak s 50 litry už se dá pracovat, ale ryb, které tam můžou být, je nepřeberné množství, takže bych s… nový
Réza 23.01.2013 00:36
Réza
Howgh! Šest teter měděných, deset neonek, mečovky samec + tři samice, tetra červenohlavá samec + tři… poslední
Y Draig Goch 23.01.2013 10:23
Y Draig Goch

Tak s 50 litry už se dá pracovat, ale ryb, které tam můžou být, je nepřeberné množství, takže bych spíš zmínila pár ryb, které tam nedávat, jako třeba závojnatky, skaláry, čichavce (modré, zlaté, perleťové...) apod. Když se vám nějaká ryba zalíbí, alespoň si o ní něco vygooglete. Vcelku nenáročné a vhodné pro začátečníky jsou živorodky, kterých je mnoho druhů (paví očka, mečovky, platy, black molly atd.), vypadají pěkně a vyhovuje jim být v hejnu, nebo všelijaké tetry (černé, krvavé, neonky.....), taktéž hejnové. Já osobně bych brala ohled na to, odkud ryby pocházejí a podle toho dala dohromady osádku...aby nebyly ryby z jižní Ameriky v jednom akvárku s rybami z Asie apod...ale to je jen můj názor, hlavní je, aby jim vyhovovaly stejné podmínky (teplota, krmení apod...).

Howgh! Šest teter měděných, deset neonek, mečovky samec + tři samice, tetra červenohlavá samec + tři samice... nebo velké hejno gupek, jsou to čilé a hezké rybky. V pohodě by tam mohlo být pět, šest samců a dvanáct, patnáct samiček - tady je ale problém, že ne každý ocení půvab samiček a ten nepoměr musí být zachován. Ke gupkám by tam v pohodě mohl být samec betty, aby tam plavalo něco většího a udržovalo v mezích populaci.
Najít informace o jednotlivých druzích není problém. Jak psala Réza - hlavně aby měly shodné nároky.
Z té drobnější směsi by se třeba dala pořídit dania nebo kardinálky, živé rybky - ale to by bylo lepší mít akvárium s krytem, jsou to rakety a lítají jak zběsilé, může se stát, že menší akva prostě "přestřelí". Ale mají trochu jiné nároky na teplotu, vystačí si s chladnější vodou a přes 25°C by bylo moc... takže další eventualita je asijské akvárium s těmito hejnovými rybkami, bez beťáka. :-) Danií je dost druhů, aby se dvě hejna vybrala - tady je potřeba taky alespoň 8 - 10 kusů od každého druhu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru