Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čolek východní- začínám

Dobrý den,
včera jsem si přivezla domů dva čolky východní. Nejspíš samičku a samečka. Co se týče samičky, tak ta bez problému jí, prohledává akvárko a vypadá spokojeně. Ale sameček zatím nechce nic jíst, je na jednom místě v akvárku, má vystrčenou jen hlavu nad vodou a občas se snaží zběsile vydrápat po skle. Na levé přední pacičce mu chybí prstíky. Chtěla bych se zeptat, jak poznám, jestli je to jenom začáteční stres z nového prostředí a nebo ho trápí nějaká nemoc. V akváriu mám teplotu vody okolo 18 stupňů, jsou tam oblé kaménky, spousta rostlinek, místo kam si můžou vylézt na souš, filtr na menší výkon a krmím mraženými patentkami. Předem děkuji za odpověď. S přáním příjemného dne Jarabáček

Předmět Autor Datum
Nově koupení jedinci mohou odmítat potravu po několik dnů. Toto sice bývá signalizace nemocí, ale je… poslední
aakaa 17.02.2013 10:50
aakaa

Nově koupení jedinci mohou odmítat potravu po několik dnů. Toto sice bývá signalizace nemocí, ale je to také běžné chování zdravých čolků při uvykání na nové prostředí. Jestli se váš čolek nejeví jako nemocný, pak nejlepší způsob jednání je trpělivost. Posléze instinkt přijímat potravu převládne.
Můj první čolek nechtěl přijímat potravu víc jak 10dní...konkrétně mražené patentky.Pak jsem zkusila žížalu a bylo po problému.

Tento článek není ode mne- našla jsem Vám to na blogu http://www.aquapage.cz/clanky/99-colek-vychodni.ht ml

Tu změnu jídelníčku byste měla zkusit.

:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru