Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odchov Akary modré

Dobrý den, minulý týden sem si pořídil pár Akary modré. A včera jsem našel na kořeni nakladené jikry. V Akvárium 112l je mám společně s 10ks parmičky čtyřpruhé, 10ks parmičky mechové a jedním 6cm ancitrusem. Mám pár nějak společně s jikrami odlovit do jiního akvária nebo si to rodiče uhlídají?
Předem moc děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Hele, ony se líhnou docela rychle, během tak tří dnů... horší to bude s potěrem. U čtyřpruhých nám z… nový
Y Draig Goch 18.02.2013 17:28
Y Draig Goch
Takže raději přelovit a mám je přelovit i s rodiči? nebo stačí jen samotné jirky? jinak děkuji za ra… nový
Neuberr 18.02.2013 18:59
Neuberr
Rodiče by jim nic udělat neměli, jestli máš menší akva, tak tam zkus dát ten potěr, dobře krmit něja… nový
Y Draig Goch 19.02.2013 11:10
Y Draig Goch
Pokiaľ je to mladý pár, tak je pravdepodobné, že potomstvo aj sami zožerú. Mnohé cichlidy to zo zači… nový
perenquen 20.02.2013 09:26
perenquen
Jestli mohu přispět svou radou ,tak dej kořen s jikrami ,bez dospělích do menší nádrže ,a zave´d jem… nový
sfox 21.02.2013 23:04
sfox
Tak potěr sem stihnul odlovit, odlovil jsem je bez rodičů. Dal jsem potěr do jiného akvárium s filtr… nový
Neuber 22.02.2013 23:49
Neuber
Ako reagovali rodičia na stratu potomstva ? Pokiaľ sa o poter dovtedy starali, mohol si zopár mláďat… poslední
perenquen 24.02.2013 15:11
perenquen

Hele, ony se líhnou docela rychle, během tak tří dnů... horší to bude s potěrem. U čtyřpruhých nám zatím nepřežilo nic, ani mláďata živorodek...
Pokud to přelovíš do jiného akvária, budeš je tam muset nechat, dokud potěr nedoroste "nejedlé" velikosti.
Můžeš zkusit dospělce víc krmit nějakou "masitou" stravou. A hlavně si připravit dost stravy pro potěr, aby rychle a zdravě rostl.

Pokiaľ je to mladý pár, tak je pravdepodobné, že potomstvo aj sami zožerú. Mnohé cichlidy to zo začiatku robia. Ak by sa im aj darilo znášku opatrovať a uchrániť, po rozplávaní mláďat sa zrejme veľká časť stane krmivom pre ostatné ryby.
Treba rátať s tým, že v dobe neresu sa väčšinou výrazne zvyšuje agresivita rodičov. Najmä u druhov, u ktorých mláďatá moc nereagujú na správanie rodičov.

Ak sa dá, možno by pomohlo odčlenenie rodiny akar od zvyšku akvária vložením skla (predelenie akvária). Ak nie, potom treba len dúfať, že rodičia nevybijú osadenstvo, resp. že niektoré z mláďat pri rodičoch prežijú. Efektívne kŕmenie poteru sa dá docieliť dlhou pipetou, ktorou sa drobná potrava v menších dávkach púšťa priamo do húfu. Je dobré (aj keď z pohľadu niektorých drastické) od začiatku zredukovať počet mláďat (ak to neurobia ostatné ryby), lebo ich býva aj mnoho stoviek a po čase dosť zaťažia vodu v akváriu. Menej mláďat sa lepšie nakŕmi; menej špinia vodu a aj lepšie porastú.

Tak potěr sem stihnul odlovit, odlovil jsem je bez rodičů. Dal jsem potěr do jiného akvárium s filtrem a teploměrem. Děkuju všem moc za rady. Ještě bych měl dvě otázky. Na kolik stupní jim mám topit? A krmit je mám teda kvalitní masitou stravou?To jsou třeba nitenky? Předem opět děkuji za radu

Ako reagovali rodičia na stratu potomstva ? Pokiaľ sa o poter dovtedy starali, mohol si zopár mláďat nechať u nich...

teplota okolo 24-28 °C

mláďatá prijímaju živočíšnu potravu, v núdzi možno zožerú aj práškovú umelú, samozrejme ! úmernú svojej veľkosti ! t.j. žiadne nitenky, leda že by si ich rozmrvil na superdrobno (pravidlo je že poter je schopný zhltnúť potravu do veľkosti svojho oka).
štandardne sa kŕmi napr. vyliahnutými naupliami Artémie, dajú sa použiť aj mikry, prípadne niekto zvykne loviť planktón (cyklopy, vírniky)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru