Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč mi umírají ryby???

Ahoj prosím potřebuji poradit. Doma máme akvárko od vánoc a teď za poslední 2 týdny nám umřeli 2 závojnatky ty s vykulenýma očima jestli je to ono a nemýlím-li se, v akváriu je i bojovnice modrá. POdle pokynu z obchodu tyto rybky nepotřebují kyslík. V akrárku máme živou rostlinku a štěrk. Zajímalo by mě proč ty 2 rybky umřeli. Leželi na dně na boku, když jsem jí vytáhla byla povleklá nějakým mazem a pusu měla otevřenou a byla tvrdá. Děkuji moc za radu. Šárka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takhle vypadá každá mrtvá ryba, z toho se moc určit nedá. Dejte nám, prosím, základní informace o ch… poslední
Y Draig Goch 28.02.2013 17:44
Y Draig Goch

Takhle vypadá každá mrtvá ryba, z toho se moc určit nedá.
Dejte nám, prosím, základní informace o chovu - velikost a objem akvária, typ filtru, jak často odkalujete, jak často krmíte a čím, jak často měníte vodu, kolik stupňů je teplá voda... a jsou/byly v akváriu ještě jiné ryby, než závojnatky a betta?
Závojnatky teleskopky jsou přešlechtěné, nepřirozené. Nejzdravější a to jen relativně, jsou klasické závojnatky. Potřebují dobrý a silný filtr a v případě, že v akváriu není dost živých rostlin (jedna není dost) a právě ten silný filtr, nejlépe čeřící hladinu, tak i vzduchování. Betta vzduchování skutečně nepotřebuje, ovšem zato potřebuje úplně jiný teplotní gradient, než závojnatky. Těm vyhovuje chladnější voda, betty potřebují hodně teplou, i nad 26°C. Celkově - kdo vám prodal závojnatky a bettu do jednoho akvária (a nedělám si iluze o tom, že by bylo dost velké, protože pár závojnatek potřebuje MINIMÁLNĚ 100 litrů, lépe ale aspoň 150 - 200l) by zasluhoval nakopat za to, že vás přinutil vyhodit peníze z okna a týrat živé tvory.
Jinak, dokud nebude víc informací k chovu, nemůžu vám říct nic víc. Leda snad abyste se podívali na tyto odkazy a srovnali si podmínky chovu obou druhů ryb:
http://www.www.rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cin ska
http://www.www.rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pest ra

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru