Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Betta samec už mi zabyl dvě samice

Dobrý den,mám samce Betty když jsem se ve zveráku ptala jestli k němu můžu koupit nějakou rybu poradila mi paní samičku.Za tři dny ji chudinku uštval a to mám 30l akvárko s rostlinami,kameny a skovávačkami.Když jsem mu koupila dvě samičky a dva pancéřníčky albíny tak byl chvíli klid.Jeden den krmím a vyplavala samice jen jedna a po té druhé se slehla zem,vím vypadá to divně ale nikde mrtvá neleží ani nevyskočila on ji snad snědl.No prostě nevím jestli má cenu tam ty samice dávat...
Děkuji za radu....

Předmět Autor Datum
samce je lepší mít zvlášť, samice dobře vykrmit a pak dát se samcem jen na tření. Jinak 30litrů je n… nový
Nery 07.04.2013 16:11
Nery
takže myslíš že pokud nechci chov tak je lepší ho nechat samotného s pancéřníčkama? nový
Kotvica 07.04.2013 17:32
Kotvica
Nejspíš je bude taky napadat, holt jsou to bojovné rybky...btw mít nějaké zvíře a neumožnit mu rozmn… nový
Nery 07.04.2013 17:42
Nery
Jestli byly moc malý, tak se to může stát...jak psal Nery, je lepší nechat je povyrůst. Jinak Když t… nový
Réza 07.04.2013 18:21
Réza
Jojo, mrtvé ryby = dobré žrádlo. Tetrazony považují semtam za žrádlo i umírající ryby. Teď jsme na b… poslední
Y Draig Goch 09.04.2013 10:54
Y Draig Goch
Taky mi někdo poradil dát tam samečkovy zrcátko ale nevím jestli je dobrý nápad ho držet v permanent… nový
Kotvica 07.04.2013 18:26
Kotvica
Na zrcátko se vyprdněte, akorát by byl neustále ve stresu... nový
Réza 07.04.2013 18:36
Réza

samce je lepší mít zvlášť, samice dobře vykrmit a pak dát se samcem jen na tření. Jinak 30litrů je na 5ryb moc málo, se nemůžeš divit, žž něco chcípne...nejspíš byla vystresovaná k smrti a zůstala zaklíněná někde v rostlinách nebo tak,případně se ji povedlo vyskočit - doskáčou pak mnohdy po podlaze i dost daleko, dýchají atmosferický kyslík, takže drží naživu dokud neuschnou.

Jestli byly moc malý, tak se to může stát...jak psal Nery, je lepší nechat je povyrůst. Jinak Když to tak čtu, tak pro pancéřníky je 30l taky poměrně málo. Jinak to, že se po samici "slehla zem", nemusí nutně znamenat že jí uštval samec. Mohla chcípnout v důsledku čehokoliv...koneckonců ve zverimexu jde občas pořídit dost zmořené ryby...a ostatní ryby jí mohly sežrat. Málokdy se mi stane, že najdu mrtvou rybu, většinou prostě "zmizí"...ostatní ryby se o to většinou přes noc postaraj.

Jojo, mrtvé ryby = dobré žrádlo. Tetrazony považují semtam za žrádlo i umírající ryby. Teď jsme na burze dokoupili deset pruhovaných puberťáků, okamžitě se přilepili na ty čtyři Metuzalémy a začali se rvát a imponovat si.
Ovšem cestou odtamtud, s termotaškou vyloženou lahvemi s teplou vodou, byl pohled na šťastně pokuřující párek, nesoucí v pytlíku jentak beťáka, když kolem padá sníh... :-( A tuhle ve zprávách na Nově mě lámali (Nebo to byla Prima? Nějaký ten bulvár...) ať nějak přispěju na nějaké děcko a synek měl bettu v něčem, co vypadalo jako 2dl sklenička, zcela zaplněná rybou, a sypal do toho nějaké jídlo, takže zřejmě to byl příbytek... Už to nějak nedávám...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru