Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mechová koule rozmnožení

Zdravím, chtěla bych se zeptat jak rozmnožit mechovou kouli. Napadlo mě ji roztrhnout ale jednu potrhanou mám a nesrůstá. Vlastně se mi zdá, že vůbec nerostou, nevím jestli je to tím, že každý den na ně koukám ale zdají se mi pořád stejné. Hnojím pouze tabletkami pro rostliny, kterým se v mém akváriu daří velmi dobře, hlavně valisneria se mi rozrostla. Také mám trošku problém s řasou, nevím jestli to nemůže být z té mechové koule, usadila se mi na rostlinkách a nevypadá to hezky. Je tmavě modrá taková "chlupatá". Do akvária nechci lít žádnou chemii dokud tam toho nebude hodně ale slyšela jsem od známého, že tato řasa je prý jedovatá tak mám strach. Děkuji předem za odpovědi :-)

Předmět Autor Datum
Koule nemá ráda kyselou a moc teplou vodu a hlavně roste fakt strááášně pomalu... Tmavě modrá chlupa…
Y Draig Goch 10.04.2013 16:17
Y Draig Goch
Snažila jsem se ji sundat z listu rostlin ale neuspela jsem. Ta rasa je jen na rostlinach a na skle.…
kata3101 10.04.2013 16:59
kata3101
to bude spíš "štětičková" řasa - neškodná, jen hnusná a nedá se jí prakticky zbavit. Sinice jsou spí…
Nery 10.04.2013 21:44
Nery
Souhlas, sinice jsou takový slizík a dají se docela oloupat (díkybohu se nám udělaly jen poprvé a na…
Y Draig Goch 11.04.2013 10:22
Y Draig Goch
Tak to jsem asi cvok i já. Mě tam taky nějak nevadí, spíše jsem měla jen strach jestli vážně nejsou… poslední
kata3101 11.04.2013 12:39
kata3101

Koule nemá ráda kyselou a moc teplou vodu a hlavně roste fakt strááášně pomalu...
Tmavě modrá chlupatá? Pokud známý říkal, že je jedovatá, asi myslel sinice... akvárko je nové? Máte tvrdou vodu? Sinice se rády množí ve vápenité vodě.
Sinici odrbat z povrchů, odkalit, pořádně vzduchovat (nemá ráda pohyb ve vodě), na pár dní (asi týden) omezit svícení na minimum (klidně akvárium i zastínit) a po odkalení doplnit akvárium měkkou vodou.

Souhlas, sinice jsou takový slizík a dají se docela oloupat (díkybohu se nám udělaly jen poprvé a na chvíli, máme na ně dobrou vodu, takže musíme dost upravovat).
Štetky jsou otravné, nejdou okartáčovat, nejdou umejt... ale ryby nám je žerou docela dobře. Když já jsem asi cvok, řasy v akváriu mi nijak nevadí. Možná jich ale máme méně, než jinde. :?:

Tak to jsem asi cvok i já. Mě tam taky nějak nevadí, spíše jsem měla jen strach jestli vážně nejsou jedovaté ale větší radost bych měla, kdyby se mi chytly na dřevěný kořen než na kytky, vypadalo by to mnohem lépe. Snažila jsem se po K.Varech sehnat jávský mech ale marně, tak by mě ta řasa potěšila na tom kořenu vypadal by hezky porostlý zeleně :-D Dříve jsem je měla hodně ale pořídila jsem si ampularie, které mě toho celkem zbavili až na tu valisnerii, ta vypadá divně, když je jeden list obalenej a druhej není :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru