Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poradíte mi rybku na chov?

Dobrý den,
kvůli alergii mi ze všech možných zvířat zbyla na seznamu jen ryba. A tak jsem vzplanula nadšením si nějakou pořídit. Chtěla bych SAMOTÁŘSKOU, ne příliš náročnou (nikdy jsem rybu ani akvárko neměla),SLADKOVODNÍ a BAREVNOU nebo prostě nečím ORIGINÁLNÍ a ZAJÍMAVOU rybku - ať už POVAHOU nebo vzhledem. Možná toho chci moc, opravdu se v tom nevyznám - doporučili byste mi někdo nějakou, prosím?
Děkujiu moc!

Předmět Autor Datum
Možnosti? Pokud máte místo na 20 až 30l akvárium, pak by šel samec bojovnice... jsou hezcí, docela i…
Y Draig Goch 20.04.2013 13:03
Y Draig Goch
Jasně že betty bojovnici je hrozně nádherná hlavně samci(kupujte po jednom)a ani nejsou moc nároční…
Adell 20.04.2013 21:03
Adell
Z dětství si pamatuji, že velmi zábavný a nenáročný je párek kančíků příčnopruhých. Chce to ale už v… poslední
Zarniwúp 27.04.2013 11:34
Zarniwúp

Možnosti?
Pokud máte místo na 20 až 30l akvárium, pak by šel samec bojovnice... jsou hezcí, docela inteligentní, dají se chovat samostatně (všechny ostatní ryby jsou buď párové, skupinové nebo hejnové), dá se s ním pokecat... :-)

Potřebujete - přečíst si něco o chovu betty -

chov.html,
bojovnice_pestra

a o založení akvária -

http://all-animal.bloger.cz/Akvaristika/Zalozeni-a kvariafoto
(není to moje, ale je to dobře zpracované)

- akvárium 20 - 50l (podle možností, nenechat se zlákat ke koupi zbytečně předraženého tzv. bettária, patentní mučírny ryb nebo koule - stejný případ), filtr, topení, teploměr, substrát, hodně rostlin, vzduchování není nezbytně nutné - betta si umí vypomoci vzdušným kyslíkem (více se dočtete na výše zmíněných stránkách), odkalovač, Aquasafe nebo jiný prostředek na úpravu vodovodní vody, krmivo - vyrábí se speciální přímo pro betty + je dobře mít na mrazáku mražené čerstvé, nejlépe tzv. kombo - kostičky s různými druhy larev a červíků...

Tak, to by byl lehký úvod do akvaristiky. Pokud máte další dotazy, ptejte se. Radši někde u chovatelů, než v krámě, kde chtějí pouze prodat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru