Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zranená samička

Bohužel, toto je zcela normální chování bojovnic. Samec samice pronásleduje s takovou intenzitou, že je schopen je zabít. Poku již má samice odkousané šupiny, její osud je zpečetěn (pojde). Do 10L nádržky bych volil daleko mírnější druhy rybek (neonky, dania, kardinálky, nebo obyč gupky). 10L nádrž - tzn cca 7L vody = max 8 kusů malých ryb do 25mm.
Nevěšte hlavu Evi, udělala jste standardní chybu, které se dopouští většina začínajících akvaristů (ano, prošli jsme si tím skoro všichni). Samci bojovnic se chovají zvlášť a k samicím se dávají jen pro účely vytření (doba se pozná podle zbarvení samic, podobně jako u rájovců).
S úmyslem vám pomoci doporučuji zbavit se bojovnic a pro začátek si pořídit jednodušší rybky. A pamatujte na základní pravidlo zaručující úspěch a spokojenost: PH udržovat kolem 6,3-6,5 teplota kolem 23° stálá neublíží nikomu (s výjimkou tropických ryb jako discus), tvrdost kolem 6-8dKh.
Nešetřit na rostlinách, ty pomáhají vytvořit a udržet bio-rovnováhu a kvalitu vody. Druhy roslin nijak brutálně nemixovat - lepší 10ks od jednoho druhu, než všehochuť navzájem si nevyhovující.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny