Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co je to za rybu?

Přeji hezký den, mám dotaz, zda někdo ví, co je toto za druh ryby - dostala jsem jí náhodou. Mám akvárium 240l s živorodkama a Skalárama - mám pocit, že Skálárám se nová ryba nelíbí - naháněj jí a oňufávaj :( Předem díky za odpovědi a případnou radu, zda může nová ryba být dohromady se Skalárama. Díky.

Předmět Autor Datum
Nejvíc ze všeho to vypadá jako čichavec... cichavec_perletovy 240l je docela dost velké, ale dobrotu…
Y Draig Goch 21.06.2013 13:37
Y Draig Goch
díky moc :) Tak jsem zvědavá, jestli si na něj Skaláry zvyknou... Plave spíš při hladině a Skaláry z…
SuZaNe 21.06.2013 13:55
SuZaNe
Přetlačování tlamami je normální bojové chování mezi samci. Nicméně, jedna ryba určitého druhu nikdy… nový
Y Draig Goch 24.06.2013 09:34
Y Draig Goch
"pretlačovanie" tlamami je bojové správanie, nielen medzi samcami, ale aj samice sa takto môžu správ… nový
perenquen 24.06.2013 09:48
perenquen
Zajímavé, nám se třeba u barbusek (Nebo jak se jim dneska říká, myslím že si vymysleli nějaké Puntiu… poslední
Y Draig Goch 24.06.2013 13:01
Y Draig Goch
Je to Čichavec perleťový.... nový
Adell 24.06.2013 10:48
Adell

"pretlačovanie" tlamami je bojové správanie, nielen medzi samcami, ale aj samice sa takto môžu správať. Neviem, či konkrétne u skalárov (nechoval som nikdy), ale celkovo u cichlíd aj labyrintiek je to podľa mňa väčšinou vyššie štádium boja, kedy imponovanie zlyhalo a je potreba riešiť spor ráznejšie. Na rybách, čo som doteraz choval, bolo zjavné že k "pretláčaniu" tlamami pristupujú už ako dosť rozčúlené, po bezvýslednom dlhšom zastrašovaní. Úvodzovky dávam preto, lebo mám dojem, že rybám ani tak nejde o tlačenie súpera, ako skôr o spôsobenie bolesti súperovi tlakom na pysky - častokrát sa ryby držali vzájomne zahryznuté na mieste, aj bez pohybu plutiev. Pysky napr. u rajovcov bývali po takýchto bojoch niekedy vyslovene na franforce...hemichromisy zase mávali okolo pyskov modriny

Zajímavé, nám se třeba u barbusek (Nebo jak se jim dneska říká, myslím že si vymysleli nějaké Puntius tetrazona?) přetlačují jen samci a samice plavou kolem a čekají, jak to dopadne. Nicméně, dovedu si představit, že se tak pobijí i dominantnější samice. Je pravda, že tomu většinou předchází dlouhé imponování se vztyčenými ploutvemi a obvyklé "tanečky"... a až pak bitka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru