Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divný výrůstek na tlamě neonky

A proč ne? Ve zverimexech se zvířata obvykle krmí jen tolik, aby vyloženě nechcípla (ono to něco stojí) a totéž se týká další péče. Další věc je, že onemocní obvykle ryby, které jsou ve stresu nebo nevyhovujících podmínkách a ty jsou ve zverimexech poměrně časté. Proto se doporučuje před přidáním nových ryb do akvária nechat je nějakou dobu v karanténním akváriu, aby se případná nemoc projevila.
Neonka rozhodně není nenáročná ryba, ani trochu. Potřebuje relativně prostornou nádrž, hodně rostlin, spíš šero a tmavší substrát. Jinak ji nerozsvítíte. Špatně snáší zkaženou vodu. A potřebuje teplotu kolem 24 - 27°C... a aspoň 10 - 12 kusů a na to je zapotřebí aspoň 60l nádrž.
Do těch 25l by byl opravdu nejlepší samec betty nebo nějaká paví očka v poměru 1 samec na 3 samice, tak 12 - 16 kousků? Paví očka vydrží docela hodně...
Zkusit můžete ten Acriflavin nebo CFM, to byste měla mít doma vždycky po ruce. A jinak univerzální první pomoc, voda a sůl - v poměru 1 PL na 20l, rozmíchat v menším množství vody a nalít do akvária. Vhodné při prvních příznacích nějakých plísní, krupiček a podobných "dobrot", jako podpora.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny