Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 60x30x35 a malawi

zdravim dostala se mi do ruk nadrz 60x30x35 cca 60 litru,a takovy muj sen je mit biotop malawi, je to vubec mozne v malem akva a pokud ano jake rybky zvolit do takeho objemu. Budu rad za kazdou radu. Milan

Předmět Autor Datum
aj tie malé druhy cichlíd z Malawi narastú na minimálne 8-10 cm, a bývajú hodne agresívne... preto s… poslední
perenquen 09.08.2013 08:24
perenquen

aj tie malé druhy cichlíd z Malawi narastú na minimálne 8-10 cm, a bývajú hodne agresívne... preto sa zvyknú chovať vo väčších skupinách. Do toho akvária (čistý objem cca 50 l ?) sa ich nedá dať veľa, a tým pádom "biotop" asi nebude fungovať (postupne by sa vybili).
Kedysi som ako decko kúpil 2 Melanochromis auratus do 70l akvárka a zakrátko som zistil, že to je asi najhoršia možná voľba. Jedna ryba teda putovala susedovi do akvárka s podobným objemom, kde sama žila cez 10 rokov, vyrástla snáď na 10 cm.

Do 60 l akvária, keď už tak by sa snáď dali chovať v menšej skupinke "šnekáče" - malé druhy z r. Lamprologus, sú to Tanganické cichlidy čo obývajú prázdne ulity mäkkýšov. Ale tiež to asi nebude moc vhodné, malé akvárium je náchylné na náhle zmeny v kvalite vody, ktorým sa začiatočník ťažko vyhne.

čosi o nich
http://www.cichlidportal.sk/portal/index.php/tanga nicke-cichlidy-tanganjika/231-neolamprologus-multi fasciatus-moje-skusenosti-s-chovom

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru