Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mrenka štvorpruhá

Ahoj, mam taky problem som zaciatocnicka a akvarium mam zalozene asi tyzden a rybicky tam mam dva dni. Ale k tomu problemu. Moje rybicky su male a kupovala som ich s radami predavacov a vraveli mi ze sa budu mat radi. Ale mrenka stvorpruha mi neustale nahana zavojnatku vsetky ostatne rybky necha tak ale aj ony sa od nej radsej oddialia. Dufam ze si na seba zvyknu ale nieje mi to jedno. Prosim vas o radu co mam robit a vopred vam dakujem.

Předmět Autor Datum
Takže - už vidím první chybu a ani jsme ještě nezačali. Závojnatka je ryba naprosto nevhodná do spol… nový
Y Draig Goch 17.08.2013 10:46
Y Draig Goch
ooon je taky problém v tom ... že si člověk nechá poradit od prodavače, což mnohdy nebývá nejkvalifi… poslední
Zimmer 17.08.2013 21:00
Zimmer

Takže - už vidím první chybu a ani jsme ještě nezačali. Závojnatka je ryba naprosto nevhodná do společného akvária s jinými rybami.
Prosím o popis podmínek - jak velké je akvárium, jaké ryby tam konkrétně jsou a kolik kusů od kterého druhu, jaká technika, rostliny, dekorace. Od toho se bude odvíjet můj pokus nějak napravit, co napáchal "Pan Prodavač".
Mimochodem, tohle je první, co na mě vyskočilo po zadání "mrenka štvorpruhá" do vyhledavače:
Správanie mreniek je v húfoch i voči iným rybám trochu nervózne a agresívne; čiže chov v spoločenstve sa odporúča, len ak už máte nejaké skúsenosti. Často bojujú, aby si určili dominantného samca, a niekedy slabšie a choré ryby bývajú izolované. Ak chcete akvárium čisto pre mrenky, tak pre 6 rýb vám bude treba aspoň 81 litrové akvárium. V prírode žijú v čistých jazerách a riekach, preto použite dobrý filtračný systém. Keďže veľa plávajú, je v strede akvária potrebný priestor bez akýchkoľvek rastlín či dekorácií. Mrenky nepoškodzujú rastliny, ony medzi nimi spia; takže po stranách akvária a na zadnú stranu umiestnite vysoké rastliny.

ooon je taky problém v tom ... že si člověk nechá poradit od prodavače, což mnohdy nebývá nejkvalifikovanější rada.

mnohdy by neuškodilo si nejdříve zajít podívat do akvaristiky co nabízejí, pečlivě prostudovat druhy a až poté na základě rad a informací z netu nebo knih, koupit nejvhodnější rybky.

jinak ... mě zas jako první "chyba" zaujalo, že akvárium je založené týden, a už tam plave závojnatka ...
kdysi dávno jsem si četl tento článek a je celkem užitečný, doporučuji pro každého začátečníka:
SYNDROM NOVÉHO AKVÁRIA rady.php

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru