Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mám kalnou vodu po jednom dni provozu :/

Dobrý,mám problém .Koupil jsem akvarium 65l aji s rybkami a ze vším.Akvarko jsou vymyl, koupil nový filtr, kamení a kořen od vodních želv.Akvarko jsem nemohl nechat bez rybek týden jak by mělo jelikož už jsem je měl k tomu.Za jeden den mám v akvarku žlutou vodu jako s rybníku i když jsem tam dával chemii na chlor a na nové akvarko , neví někdo co stím ?

Předmět Autor Datum
Nechat akvárium týden zajet, než se do něj dají ryby? Ono se to marně nedělá... Jinak, voda žlutá ja…
Y Draig Goch 27.08.2013 10:59
Y Draig Goch
No ja dostal ty ryby k tomu tak to ten týden právě nemužu odstát :/ Zítra akvarko naposledy komplet… poslední
OndraDo 27.08.2013 11:22
OndraDo

Nechat akvárium týden zajet, než se do něj dají ryby? Ono se to marně nedělá...
Jinak, voda žlutá jako v rybníku, to je taková jako relativně normální barva, jsou tam ryby, tož tak. Může to barvit ten kořen (Mimochodem, doufám, že není jen rovnou přendanej, ale aspoň vydrbanej a umytej?).
Chemii na chlor = nějaký Aquasafe nebo něco tak... a na nové akvárko něco jako Nitrivec? To sice pomůže, ale ten týden až čtrnáct dní je přesně na vychytání takových jobovek jako kořeny, špinící vodu, substrát dělající totéž, na to, aby se ve filtru pomnožily bakterie, které vyčistí vodu...
Pokud budete teď vyměňovat vodu a hrabat se v tom, nejspíš se to rozsype ještě víc... dejte tomu ten týden, kdyžtak bez kořenu, a uvidíte, jestli se to usadí.

No ja dostal ty ryby k tomu tak to ten týden právě nemužu odstát :/ Zítra akvarko naposledy komplet umyju, vyndám kořeny a nechám jen uměle květiny,živé tam ani nemám.Právě kdysy jsem měl akvarko a nikdy mi to nedělalo a to jsem na noc vypinal filtr a vše, teď mi běži nonstop a je nový asik 3 dny.Zkusím to teda pak nechat ten týden jestli se to usadí,ale nevím když ryby to pořad výři a filtr mi dělá proud i s bublinkami :/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru