Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Založenie akvária

akváriové sety nesledujem, ale predpokladám, že lacnejšie bude kúpiť samostatne len akvárium a do neho podľa potreby ďalšie veci: jemnejší riečny štrk (t.j. nie drvina s ostrými hranami; zrná asi 2-4 mm), osvetlenie (rampa v približnej dĺžke akvária s jednou alebo dvomi trubicami), filter dimenzovaný na objem akvária (ak budeš mať rastliny, tak radšej nech je slabší, nie silnejší), teplomer. Ak ti v izbe teplota dlhodobo neklesá pod 20 °C a nechystáš sa na nejaké teplomilné ryby, potom ohrievač nutne nepotrebuješ (v prípade že si kúpiš populárnu bojovnicu, tak ti treba aj ohrievač, na ten objem akvária postačí do 50W). Samozrejme treba zohnať aj krycie sklo na akvárium.

ešte k štrku: pre rastliny je vhodná výška substrátu aspoň 3-4 cm, ideálne aj viac... preto treba množstvo štrku vypočítať podľa vzťahu dĺžka x šírka akvária x výška štrku v decimetroch = objem v litroch

drevo na začiatok nekupuj, aby si náhodou s ním nemal zbytočné problémy, kamene si môžeš nazbierať aj v prírode (nie vápence)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny