Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je to čichavec modrý nebo šedý?

Dobrý den

Asi před měsícem jsem si zakoupila 2 páry čichavců, ovšem na akváriu ve zverimexu bylo napsáno pouze "čichavec".
Po větším prozkoumáni jsem doma usoudila že jeden pár je teda čichavec šedý 'Cosby', ale u toho druhého si nejsem úplně tak jistá, zda je to čichavec šedý nebo modrý :-( .. Zde je odkaz na fotografii, omlouvám se za její kvalitu, ale ty ryby se fakt blbě fotí :-D

http://verzna.rajce.idnes.cz/Cichavec/#IMAG0840.jp g

A ještě bych se chtěla zeptat, je to samička že? Protože ten druhý umřel ještě ten den co jsem je donesla domů a chtěla bych mu dokoupit kamaráda :-)

Děkuji za jakoukoliv pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bude to asi "šedý", oni sú v podstate šedý aj modrý ten istý druh, len iná forma, podobne "cosby" je…
perenquen 26.10.2013 14:11
perenquen
Jinak děkuju za pomoc :-) poslední
Ver 27.10.2013 11:29
Ver

Bude to asi "šedý", oni sú v podstate šedý aj modrý ten istý druh, len iná forma, podobne "cosby" je len vyšľachtená forma z jednej z predošlých.
Z vlastnej skúsenosti moc neodporúčam násilne zostavený pár, jedna z rýb /väčšinou samec/ sa môže stať tyranom a postupne odrovná tú druhú... žiadne kamarátstvo sa medzi týmito rybami nekoná, maximálne určitá tolerancia v prípade kľudnejších jedincov. Nevadí, ak zostane táto sama... ak ale just chcete viac rýb tohto druhu a objem akvária to dovoľuje, prikúpil by som väčší počet podobne veľkých kusov, ideálne spraviť skupinu 1 samec a niekoľko samíc. Dorastajú do veľkosti aj cez 10 cm, takže na jednu rybu treba rátať s aspoň 10-15 l vody.

edit:
nepozorne som si prečítal zadané informácie... máte teda aktuálne 1 samca a 2 samice ? ak ryby vychádzajú v pohode, nekupujte ďalšie, určite nie nového samca.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru