Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bakteriální rozpad ploutví?

Dobrý den,
Mám samce bojovnice pestré v 60l akvárku s pár samicemi a ballon mallama. Jeden den jsem si všimla, že má kousek jedné z prsních plotví (takové ty dvě dlouhé ploutve na břiše) červený. Asi týden se nic nedělo a dnes je krmím a má asi tak třičtvrtě pryč. Skoro to vypadá, že má jen jednu. Prosím poraďte mám ho nejradši. Nechci aby se mu něco stalo. Možná to může být rozpad ploutví ( bollon molly jsou strašný prasata), ale jiných přiznaků jsem si nevšimla. Molly ho nenapadají naopak se mu spíš vyhýbají.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobry vecer.Prestoze neni jasne o jakou nemoc jde,bude nejlepsi,kdyz postizenou rybku oddelite do sa… nový
ancistrus 12.11.2013 21:28
ancistrus
Jak dlouho máte ty ryby? Já že teď je problém z rybami z dovozu- mám známého co má péstírnu a dovezl… nový
simča m 12.11.2013 21:40
simča m
No jestli bych si měla vsadit takhle bez jakýhokoliv infa o tom akvárku, tak bych řekla, že mu tu pl… poslední
Réza 12.11.2013 21:42
Réza

Dobry vecer.Prestoze neni jasne o jakou nemoc jde,bude nejlepsi,kdyz postizenou rybku oddelite do samostatne nadrze a budete ji pozorovat,jestli nema jeste dalsi priznaky(napadne zhubnuti,vyklenuty hrbet nebo propadle bricho).Pak by se mohlo jednat o bakterialni pricinu a tam je sance na vyleceni temer nulova.

Jak dlouho máte ty ryby? Já že teď je problém z rybami z dovozu- mám známého co má péstírnu a dovezl ryby z bakterií která napadá ploutve a žábry a parazituje pod kůží, problém je, že včera jsem to viděla i ve 2 zverimexech v Praze takže to bude asi teď problém všude. I když pokud už je to týden, tak už by se to projevilo

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru