Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skrýše do akvária

Dobrý den

Chtěla bych do akvária více skrýší pro ryby. Ze zverimexu nic kupovat nechci, je to zbytečně předražené. Uvažovala jsem o něčem jako jeskyně z kokosu, keramického květináče atd. Chci se zeptat jestli stačí předměty jen vyvařit, nebo nějak jinak upravit před vložením do akvária. Nechci rybám nějak uškodit.

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Keramické kvetináče stačí len umyť pod prúdom vody, prípadne vydrhnúť nejakou kefou. Ak ide o kusy r… nový
perenquen 20.12.2013 09:05
perenquen
Tak zalezi k cemu to chces. pokud na to aby mely ryby schovky pro mlady s jednim hlavnim vstupem neb… nový
kacislavka 20.12.2013 10:12
kacislavka
No spíš jako ten úkryt pro potěr. Větší část ryb je sice mírumilovná a potěr jim je jedno (neonky, .… nový
Janette 20.12.2013 11:15
Janette
No spíš jako ten úkryt pro potěr. Větší část ryb je sice mírumilovná a potěr jim je jedno (neonky, .… poslední
Janette 20.12.2013 11:16
Janette

Keramické kvetináče stačí len umyť pod prúdom vody, prípadne vydrhnúť nejakou kefou. Ak ide o kusy rozbitého kvetináča, prípadné ostrejšie hrany je dobré trochu otupiť nejakým tvrdým predmetom (kameň, pilník, ocieľka a pod.)
Kokosové škrupiny tiež netreba nutne vyvárať. Ja najprv oškrabem nožom vlákna z povrchu pod slabším prúdom vody, potom rozpílim orech, dužinu komplet vydolujem a vnútro škrupiny ešte dôkladne vyškrabem. Potom ho umyjem a nechám pár dní vyschnúť. Nie je dobre sušiť na zapnutom radiátore a pod. lebo môže škrupina prasknúť. Radšej pri izbovej teplote... Ak aj je stále zo škrupiny cítiť kokosovú vôňu, nevadí to, resp. v mojich akváriach som nezaznamenal, že by to nejako škodilo.

Tak zalezi k cemu to chces. pokud na to aby mely ryby schovky pro mlady s jednim hlavnim vstupem nebo ciste proto aby se mohly schovat za sutr a nebylo je videt tak aby se nenapadaly. my resime skryse mnozstvim kamenu a akva parezu jelikoz mame spise dravce takze tam by stejne zadny mimina neprezila tudis nam stacilo udelat hodne rozcleneny akvarko kde si spise proplouvaji takze se nejaka mensi ryba muze protahnout skulinou kam vetsi nemuze a vetsinou je pak bitka hned prejde. kameny mam z venku, oplachuju je horkou vodou a odrhnu kartacem a jelikoz parezy jsou velky tak ty taky jen oplachujeme. ale stejne radsi vzdycky pridame do akvarka preventin.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru