Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malí ancistrusci

Dobrý den,
s dětmi jsme si v září založili 112 l. akvárium, ve kterém chováme samce a samičku ancistruse, 10 neonek obecných a 3 živorodky. Včera jsme objevili 7 malých ancistrusků. Jsme úplní začátečníci a proto prosím o radu, zda je můžeme nechat vyrůst společně v akváriu s ostatními rybami, příp. co jiného s nimi? Předem děkuji za odpověď!

Předmět Autor Datum
Skúste ich ponechať v akváriu. Pokiaľ ich nepožerú ostatné ryby (neónky by nemali; živorodky snáď ti… nový
perenquen 27.12.2013 22:44
perenquen
Děkuji za bleskovou zprávu! nový
SarkaH 27.12.2013 22:56
SarkaH
Jestlize poter ancistrsu vylezl z ukrytu driv,nez stravil zloutkovy vacek,pak mu ve spolecnem akvari… poslední
ancistrus 29.12.2013 10:15
ancistrus

Skúste ich ponechať v akváriu. Pokiaľ ich nepožerú ostatné ryby (neónky by nemali; živorodky snáď tiež nie, ale neviem, čo je to za druh? ), majú určite väčšiu šancu v domovskom akváriu, než keby ste ich premiestňovali. Pri údržbe akvária moc neodstraňujte riasy ani detrit - určitý "bordel" v akváriu môže byť pre mláďatá zdrojom obživy.

Jestlize poter ancistrsu vylezl z ukrytu driv,nez stravil zloutkovy vacek,pak mu ve spolecnem akvariu hrozi nebezpeci.I trochu odrostlejsimu hrozi jiste nebezpeci od zvedavych zivorodek,ktere by ho mohly ostipavat.Jeslize je v akvariu dost ukrytu ,pak by mohl prezit,ale ani preloveni do jine nadrze mu nijak neublizi.Ancistrusi delam ve vetsim jiz leta.Poter bud odebiram primo z hnizda nebo jiz rozplavany odsaju hadici,protoze sitkou nebo fajfkou bych ho mohl rozmacknout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru