Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak poznam potěr u bety bojovnice

Zdravim mam dotaz snazim se o vytreni bety bojovnice hnizdo meli jikry taky nakladene a ted nevim jak poznam poter ?? :-( Kdyz se kouknu do akvaria jsou tam jen cca 3 mm pruhledne čarky ktere se pohybujou po akvu je to poter nebo ne ?? Dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Áno, to je poter.
perenquen 21.01.2014 08:33
perenquen
Dekuji za info a za jak dlouho se to cca zmeni k podobe rybycky
Samik 21.01.2014 11:31
Samik
Nejlepší by bylo vložit fotky, protože třeba já si pod pojmem "průhledný čárky" představím všechno m…
Réza 21.01.2014 14:08
Réza
no, ak človek nemá odpovedajúce tech. vybavenie, tak bude asi kvalitné vyfotenie 3 mm poteru v akvár…
perenquen 21.01.2014 16:47
perenquen
Nechci kazit snahu a nadšení zadavatelky ale když pominu ostatní co už tu bylo řečeno, ukrmit potěr…
viper 21.01.2014 23:55
viper
Ok tak cim jinym je msm krmit porad prosim Děkuji
Samik 22.01.2014 15:30
Samik
Až plůdek stráví žloutkový váček a rozplave se, vidím jako nejvhodnější první krmivo vířníky. Potěr…
Réza 22.01.2014 16:03
Réza
Doplnil bych,že "prach" se dá nalovit i ted v zimě (akorát hůř),ale nejde to bez speciální sítě a be…
viper 22.01.2014 21:06
viper
V staršej literatúre sa občas nájdu rady, že pred plánovaným vytrením labyrintiek je dobré založiť a… nový
perenquen 23.01.2014 09:13
perenquen
Děkuji za rady a vzdávat to rozhodně nehodlám :-) poslední
Samik 23.01.2014 19:24
Samik

Nejlepší by bylo vložit fotky, protože třeba já si pod pojmem "průhledný čárky" představím všechno možný, snad jen kromě rybího potěru. Netuším, kdy pro tebe začne mít potěr podobu rybičky. Pro mě jí má prakticky ihned. Finální velikosti betty dosahují zhruba za 4 měsíce, ale je to dost nepřesný údaj, protože se rybky nevyvíjejí stejně rychle - ty větší je pak třeba oddělovat. Jestli se vám ovšem podaří udržet ideální podmínky pro jejich odchov. Pokud nemá potěr vhodné podmínky ve smyslu kvality a stálé konstantní teploty vody, na což je velmi citlivý, nemusí se vám dospělosti dožít nic...........jen technická: "beta bojovnice" je špatné pojmenování, správně je to Bojovnice pestrá...Betta splendens.

no, ak človek nemá odpovedajúce tech. vybavenie, tak bude asi kvalitné vyfotenie 3 mm poteru v akváriu trochu obtiažne :)

Pri veľkých stratách prežije zopár jedincov poteru aj na dávkach suchého vaječného žĺtku (neskôr prachové krmivo typu MikroMin a pod.), sám som tak kedysi za detských čias niekoľko jedincov vychoval v 5 l elementke do veľkosti cca 1 cm (potom som spravil chybu pri premiestnení do väčšieho akvária a odchov uhynul). Ideálne je však samozrejme kŕmiť jemným živým prachom, pri náhradnom kŕmení okrem veľkých strát je nevýhodou aj pomalší rast.

k podobe poteru: práveže sa spočiatku (po rozplávaní) vôbec nepodobá na rybu. Voľným okom sa to javí ako svetlá čiarka s tmavým okom vpredu. Plutvy (chrbtová, brušná, chvostová) ešte nie sú úplne diferencované, to sa deje trochu neskôr. Ani pohybmi nepripomína dospelé ryby, pohybuje sa skôr prískokmi striedanými pomaličkým "plížením"

Nechci kazit snahu a nadšení zadavatelky ale když pominu ostatní co už tu bylo řečeno, ukrmit potěr Bett je pro laika v podstatě nemožný-chtěj krmit živým, ale o hodně menším než je žábronožka apod. Suché nebo žloutek zas znamená ztráty min 90%potěru i víc. Lepší je zkusit aspon něco než nic, ale počítej spíš s neůspěchem.

Až plůdek stráví žloutkový váček a rozplave se, vidím jako nejvhodnější první krmivo vířníky. Potěr se dá občas přikrmit i vaječným žloutkem, ale pak jsem mívala problémy s udržením kvality vody. Co je ale hlavní - když jsem třela betty, dělala jsem to pokud možno v létě, kdy se dalo chodit na rybniční prach, né v půlce ledna...
Až se plůdek dostane za kritickou hranici a vyvine se mu labyrint, začínají přijímat i větší potravu, jako jsou nitěnky a jiná droboť...

Doplnil bych,že "prach" se dá nalovit i ted v zimě (akorát hůř),ale nejde to bez speciální sítě a bez speciálních sítek ho neroztřídíš.Jako první potrava co se dá s trochou snahy koupit nebo sehnat je trepka,tu můžeš doma i chovat a mít jí trvale k dispozici.

V staršej literatúre sa občas nájdu rady, že pred plánovaným vytrením labyrintiek je dobré založiť akvárium niekde pri okne, nech má dosť denného svetla, priliať vodu z iného /už zabehnutého/ akvária alebo z prírody a nechať ho zarásť riasou. Tiež je dobré vložiť do takéhoto akvária trochu suchej pálky alebo trávy z miesta, kde býva cez sezónu voda (je pravdepodobné, že sú na nej v kľudovom štádiu rôzne nálevníky a iná "mikrobiota"). Takto sa vytvorí pre poter rozmanitá potravná ponuka pre prvé dni/týždne. Výter sa realizuje buď v tomto akváriu, alebo v inom a po rozplávaní poteru sa prilieva voda zo "živého" akvária.

Samik: tak ako píše Viper, rátaj na prvý krát s neúspechom, ale nenechaj sa odradiť. Pri kvalitnom kŕmení by mala byť samička bojovnice znovu pripravená k treniu o pár týždňov, a pokus môžeš zopakovať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru