Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paví očka

Ahoj,prosím Vás poradí mi někdo?Mám mladé paví očka,které mají tak cca 1cm,můžu je už bezpečně pustit do společného akva?Tam jsou nějaké platy,mečovky,neonky,očka a ancitrusy.Nerada bych,aby je sežraly,ale nadruhou stranu se mi zdájí už dost velké.Děkuji moc za odpověď.

Předmět Autor Datum
Nevedno, ako je akvárium zariadené, takže nie je ľahké poradiť. Ak sú pri hladine možnosti na úkryt… nový
perenquen 30.01.2014 12:28
perenquen
Dobrý den, 1cm už je docela v pohodě. Menší mě kompletně sežerou i přes dostatek úkrytů. Osazení akv… nový
viktor1977 30.01.2014 15:42
viktor1977
Aha,díky.Zatím mi na hladinu žádná rostlina nedosahuje,ale je tam egeria densa,menší trs javského me… nový
Anett87 30.01.2014 18:24
Anett87
Poter živorodiek sa zdržuje prirodzene hlavne u hladiny, preto sú vhodné rastliny na hladine. Veľkos… poslední
perenquen 31.01.2014 08:28
perenquen
Já jsem udělala (ušila) z obyčejné perlinky, která se používá ve stavebnictví kostičku o rozměrech c… nový
HanaB 31.01.2014 08:24
HanaB

Nevedno, ako je akvárium zariadené, takže nie je ľahké poradiť. Ak sú pri hladine možnosti na úkryt (rastliny siahajú po hladinu, prípadne máš plávajúce rastliny), potom by nemal byť problém.
V prípade, že je v akváriu dosť rastlinstva aj pod hladinou, netreba ani samičky gupiek pred pôrodom oddelovať - mnoho mladých prežije prvé dni po pôrode a zvyknú si vyhýbať sa rybám, tie zase väčšinou prestanú skúšať loviť takýto "zdomácnený" poter.

Aha,díky.Zatím mi na hladinu žádná rostlina nedosahuje,ale je tam egeria densa,menší trs javského mechu,řasokoule a nějaká ta umělá rostlinka,na úkryt tam mám dvě skalky,tak nevím.Popř.kolik cm plus-mínus by měly mít aby bylo vše ok?Díky.

Poter živorodiek sa zdržuje prirodzene hlavne u hladiny, preto sú vhodné rastliny na hladine. Veľkosť mláďat pri vypustení k dospelým rybám samozrejme závisí od toho, či sa vmestia tým veľkým do tlamy :)
Vypusti poter k veľkým rybám a uvidíš... myslím, že by mala aspoň časť z nich prežiť. Okrem toho, určite budeš mať od gupiek poter znovu.
Môžeš skúsiť pustiť poter po zhasnutí svetla, za šera, keď ryby prestávajú byť aktívne.

Já jsem udělala (ušila) z obyčejné perlinky, která se používá ve stavebnictví kostičku o rozměrech cca 5x5 cm, kterou jsem vložila na dno akvária. Potěr se naučil do ní schovávat. Když se mi rozrostly rostliny, tak jsem kostičku vyndala, protože už nebyla třeba. Nejsem nijak zkušený akvarista, ale myslím, že je lepší, když je potěr dohromady s dospělýma. Díky přirozenému výběru přežijí jenom silní jedinci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru