Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paví očko je nemocné?

Dobrý den, prosím o radu. Jsem akvarista začátečník a dětem jsem koupila malé akvárko a 5 pavích oček. Ale jedna rybička mi přijde, že špatně plave. Spíš se jen vznáší hlavou nahoru, skoro vůbec ne vodorovně. Má dost velký ocas, je možné že se tím pádem potápí? Nebo je nemocná? Máme jí první den, může to být změnou prostředí? Zlepší se to nebo to tak má být? Ostatní rybky jsou v pohodě. Prosím o rychlou radu, děti jsou smutné. Díky Katka

Předmět Autor Datum
Někteří samci mají příliš velký ocas, ten je tudíž jakoby táhne ke dnu, také mám doma pár takových.…
simča m 08.03.2014 22:42
simča m
Dobrý den, rybička bohužel večer uhynula, ostatní jí utýrali. Dali jsme ji potom zvlášť, ale bylo už…
nanulka3 09.03.2014 13:07
nanulka3
V těch 9 litrech vám pokape vše, je to hejnovitá rybka, více samiček, méně samců, takhl samci samice… nový
simča m 09.03.2014 18:50
simča m
odkdy potrebuje pavi ocko vzduchovani a topitko?::) s filtrem souhlasim ac je mozne udelat rovnovahu… nový
kacislavka 10.03.2014 07:43
kacislavka
koupila bych treba maleho pancernicka nebo ancistrusa nebo zlateho sneka Do 9 litrů? Tuším že jste… nový
Evva 10.03.2014 11:00
Evva
ano psala a nepisu nic co bych sama nevyzkousela a v cem by se mym rybam nedarilo. ancistrus akorat… nový
kacislavka 10.03.2014 11:24
kacislavka
kacislavka - nepisu nic co bych sama nevyzkousela Tak to se věru nemáte čím chlubit :-D Když někdo… nový
Evva 10.03.2014 12:34
Evva
Pani psala ze rybicky ma jeden den takze se neda mluvit o neprosperujicim akvariu. proste bych spise… nový
kacislavka 10.03.2014 12:51
kacislavka
Já nevim no, ale když bude v akva víc ryb, tak bych to tak tipla, že za pár dní bez kyslíbu asi chud… nový
simča m 10.03.2014 12:26
simča m
ale pavi ocka se chodi nadechovat k hladine stejne i pancernik a pokud ma pani v byte kolem 21st tak… nový
kacislavka 10.03.2014 12:54
kacislavka
Končila bych tuhle diskuzi, někdo nechápe, že ryby v 9 litrech vody nic moc a to že s tím souhlasíte… nový
simča m 10.03.2014 13:11
simča m
bety nechovam ani jsem nechovala pac se mi nelibi tudiz o nich nic nevim ani o chovu, potrebach atd… nový
kacislavka 10.03.2014 13:30
kacislavka
Takové malé akvárko zvládne zkušený akvarista (ten by ale nestrčil živorodky do 9 litrů). V tak malé… nový
Evva 10.03.2014 18:29
Evva
Děkuji za vaše názory, filtr, vzduchování i rostlinky máme. Vodu měníme celou každých 5 dnů za odstá… nový
nanulka3 10.03.2014 19:18
nanulka3
Na tu výměnu celého objemu pozor, rybky dostanou šok a můžou zemřít, a zničíte bakterie které se v a… nový
simča m 10.03.2014 19:28
simča m
njn male akvarko bububu = velky problem navic kdyz jsem zkuseny akvarista tak vim jak se k malemu ak… nový
kacislavka 11.03.2014 07:01
kacislavka
V tak malém akva nežijí, ale přežívají, to že tam vydrží bez všeho svědčí pouze o tom, že je ta rybk… nový
simča m 10.03.2014 19:37
simča m
aha vlastne takze kdyz se rybam dari tak jen proto ze jsou odolne to je fajn vedet a je trochu rozdi… nový
kacislavka 11.03.2014 07:13
kacislavka
Ty karasy taky plavou a mnozej se, jednou se premnozej tak, ze vychcipaj i ty. Nema cenu bavit se tu… nový
simča m 11.03.2014 09:31
simča m
tak tatarem?::)prominte mi MADAM ale v tech x odstavcich co jste mi tu popsala jste mi nevyvratila a… nový
kacislavka 11.03.2014 10:12
kacislavka
Pěkně ste se tu do toho holky opřely :-) poslední
Mamejeradi.cz 11.03.2014 13:42
Mamejeradi.cz

Někteří samci mají příliš velký ocas, ten je tudíž jakoby táhne ke dnu, také mám doma pár takových. 5 pavích oček je hodně málo, jak velké je akva, kdy jste jej zakládali, teplota vody atd.? Kolik samců a kolik samic? Abychom se dopracovali k nějakému výsledku aby nebyli děti ve finále více zklamané

Dobrý den, rybička bohužel večer uhynula, ostatní jí utýrali. Dali jsme ji potom zvlášť, ale bylo už pozdě. Máme 2 samičky a 3 semečky, akvárko má 9 litrů. Už tam raději nic jiného nekoupíme, asi by další rybku zase nepřijali.

V těch 9 litrech vám pokape vše, je to hejnovitá rybka, více samiček, méně samců, takhl samci samice uhoní, pořiďte větší akva, filtraci, vzduchování, topítko, rostlinky, je mijasné, źe to máte nejspíše ze zverimexu, ale takhle Vám ty rybky bohužel nepřežijí extra dlouho

ano psala a nepisu nic co bych sama nevyzkousela a v cem by se mym rybam nedarilo. ancistrus akorat porad roste takze s tim by se melo pocitat a pro pancernicka je treba vzduchovani ale jinak proc ne?

ale dobre poradme dotazujicimu ze je treba minimalne 50l akva, vzduchovani, topeni, filtr, co2 pro kytky, svetlo, 5cm vrstva pisku, kamen, rostlina, drevo, menit 1/3 vody kazdy tyden samozrejme za odstatou, kazdotydeni odkalovani dna, zmenme osazenstvo akvaria, jiny krmeni pro ryby "nahore i dole" a mame to. tak to preci pisou v knizkach...

kacislavka -

nepisu nic co bych sama nevyzkousela

Tak to se věru nemáte čím chlubit :-D Když někdo nacpe do tak maličké nádržky ancitrusa nebo chudáka samotného pancéřníčka, je u mně ... .

ale dobre poradme dotazujicimu ze je treba minimalne 50l akva, vzduchovani, topeni, filtr, co2 pro kytky, svetlo, 5cm vrstva pisku, kamen, rostlina, drevo, menit 1/3 vody kazdy tyden samozrejme za odstatou, kazdotydeni odkalovani dna, zmenme osazenstvo akvaria, jiny krmeni pro ryby "nahore i dole" a mame to. tak to preci pisou v knizkach...

No jistě, máte pravdu, lepší je poradit přikoupení dalších ryb, když tam neprosperují ani ty čtyři paví očka, bude veselo. Děti si třeba časem na umírání ryb zvyknou :-)

Díky internetu můžou bohužel radit i hlupáci, proto bych doporučila dotazujícím, aby si nevybírali jenom odpovědi, které jim vyhovují, ale pátrali dál, pročítali víc informací, diskuzí a názorů a udělali si obrázek sami.

Tady bych začala http://rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvarist ikou

Pani psala ze rybicky ma jeden den takze se neda mluvit o neprosperujicim akvariu. proste bych spise sazela na sok z prevozu atd. zbytek se ma pry cile k svetu. to ze samci nejspis uzenou samice je fakt ale urcite to nebude proto, ze ma 9l akvarko pokud by byli i ve 100l tak ten samec si stejne tu samici najde pac jak tady bylo psano jedna se o hejnovitou rybu. a pokud mi tvrdite ze 4 pavim ockam nestaci nadrz velikosti kyblu na vytirani (ten ma tusim 10l) tak to fakt nevim kdo taky ma nebo nema predstavy o chovu ryb.

bety nechovam ani jsem nechovala pac se mi nelibi tudiz o nich nic nevim ani o chovu, potrebach atd proto se k diskuzim na toto tema nevyjadruju;-). a zatim jste mi damy nedodaly presvedcive argumenty proc by tech 9l neslo. samozrejme pokud do takovyho akva nacpu filtr, vzduchovani, topidlo, dekoraci atp tak se jim cisty objem vody scvrkne na strasne malo ted je otazka zda opravdu vsecky tyto elektro vecicky potrebuji....:?: ja rikam ze ne.

Takové malé akvárko zvládne zkušený akvarista (ten by ale nestrčil živorodky do 9 litrů). V tak malém prostoru stačí nepatrná změna (třeba trošku víc nakrmit) a začnou problémy.
Paví očka že se chodí nadechovat k hladině? :-D Že by to podle vás byly labyrintky? :-D Možná myslíte přídavné dýchání, které ale využívají při zhoršených podmínkách v akváriu, což u vás nejspíš zažily.
Zadavatelce bych doporučila častou výměnu části vody za odstátou, nepřekrmovat a odstraňovat výkaly, žravé živorodky jich totiž produkují hodně.

Děkuji za vaše názory, filtr, vzduchování i rostlinky máme. Vodu měníme celou každých 5 dnů za odstátou a vyčistíme kamínky. Ta uhynulá rybička byla zřejmě slabá nebo jinak poraněná. Ostatním rybičkám se tam zdá se daří dobře. O větším akvárku samozřejmě uvažujeme.

njn male akvarko bububu = velky problem navic kdyz jsem zkuseny akvarista tak vim jak se k malemu akvariu chovat abych zadny problem nemela a pokud vy jste s malym akvarkme problem mela uz jen pri nakrmeni tak kdo je tady pak zkuseny akvarista;-). ale pokud se budeme bavit o tom pridavnem dychani jak vy rikate tak jak mi vysvetlite ze se ty ryby chovaly naprosto stejne i kdyz mely vzduchovani i kdyz nemely? nebo mi chcete rict ze pokud ma pavi ocko vzduchovani tak k hladine dychat nechodi a neplave predevsim u hladiny? no vlastne je mi to fuk nemam potrebu se pred nekym obhajovat

V tak malém akva nežijí, ale přežívají, to že tam vydrží bez všeho svědčí pouze o tom, že je ta rybka celkem odolná, takže tam přežívá jen díky tomu. Jinak každá ryba je u hladiny a lapá po vzduchu když má málo kyslíku. Přirovnala bych to k tomuto- máme ve vesnici rybník, kvůli nedostatku kyslíku byli v léťe ryby na hladině, kapři a amuři vychcípaly, přežily jen karasy- jsou odolnější tak jako ty paví očka, dát tam jinou rybu, tak nepřezije

aha vlastne takze kdyz se rybam dari tak jen proto ze jsou odolne to je fajn vedet a je trochu rozdil mezi lapajicim nicnedelajicim kaprem a normalne plovouci a zijici a rozmnozujici gupkou ne?navic kdyby ty ryby mely malo mista nemyslite ze by se podle toho chovaly? tim myslim ze by se napr. napadaly ze by neprezilo ani jedno vylihnuty mimino?ne to vlastne u nich nehrozi pac je to mirumilovna ryba ze. a samozrejme ze napr tercovec, tlamovec a jiny ryby by tam posly ale my se bavime o konkretnim druhu. o morskych akvarkach se taky napsala spousta mytu ktery nejsou pravdivy. ale pani vlastne problem vyresila tak muzeme byt radi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru