Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mliečny zákal v novom akvárku, uhynuté rybky do pár hodín:-(

Dobrý deň, zakladala som nové akvárko, 60l, a zatiaľ som doň dala len štrk, skalky( vydezinfikované varom)a odstátu vodu. Po 14h sa urobil zákal, o ktorom som vedela že môže byť a čakala som že sám vymizne. Ale Bol horší a horší(svietila som neónom počas dňa), filter išiel.Napriek tomu som tam po 4dňoch nasadila rastlinky a dala rybky(razborky, platy a kardinálky)-kardinálky vykapali do 2h, a razborky do rána:-( Platy sa ešte držia,ale neverím že to prežijú:-(
Prosím vás, čo som urobila zle??:-(
PS. Nie som úplný začiatočník, v minulosti som akvárium mala a nikdy sa mi toto nestávalo.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ešte by som upresnila-možno to niekomu napovie- tá voda má taký kovovo kyslý zápach...a akvárko je z… nový
valicka 18.03.2014 15:37
valicka
to je fakt divny...neco tam musi byt spatne. jak dlouho si nechala tu vodu odstat a byla z normalnih… nový
kacislavka 19.03.2014 07:14
kacislavka
chémiou som neumývala, je to úplne nové čisté akvárko, ale s tou vodu ako píšeš môže byť že bola "sk… nový
valicka 19.03.2014 08:43
valicka
tak to ti nepovim:-(...ja nikdy zakal v takovem mnozstvi nemela (vzdy se spis jednalo o zvireny pise… nový
kacislavka 19.03.2014 11:23
kacislavka
Je to tady popsaný podrobněji o co jde na fóru akvárium-mléčná voda. Nepomůže dezinfekce celého akvá… nový
breznak 19.03.2014 15:20
breznak
práveže nie,v tej bandaske nesmrdí vôbec...a je to ten typický mliečny zákal o ktorom tu píšu, teda… nový
valicka 19.03.2014 15:34
valicka
Už se to tady probíralo mnohokrát... - Syndrom nově založeného akvária :-/ nový
RITCHI 19.03.2014 20:40
RITCHI
Ďakujem za link:-) poslední
valicka 20.03.2014 14:08
valicka

ešte by som upresnila-možno to niekomu napovie- tá voda má taký kovovo kyslý zápach...a akvárko je zakryté, neviem či aj v tom nie je chyba, že sa tam voda "nevetrá" ale to je asi blbosť:-( Prosím poraďte mi!

to je fakt divny...neco tam musi byt spatne. jak dlouho si nechala tu vodu odstat a byla z normalniho vodovodniho radu? nebyla uz treba zkazena? ale to bys musela nechat spoustu dni....setkala jsem se s tim ze v akva umrel ancistrus na blbym miste a nebyl videt a diky tomu se ta voda zakalila a zkazila. ale do 14hod od zalozeni akva mi to prijde ulet. nemas nejaky "specialni" filtr? ja treba nikdy pisek nepekla radsi jsem koupila novy... nebo neumyvala si pred zalozenim nejakou chemii to akva?ze bys to nedostatecne vymyla?

chémiou som neumývala, je to úplne nové čisté akvárko, ale s tou vodu ako píšeš môže byť že bola "skazená"?? Totiž odstáta bola niekoľko týždňov, aj viac...ale v starom akvárku som takýmito zásobami vody bežne dolievala objem, vždy som používala takú...nádoby tie isté, neviem, žeby vod apo istom čase( v uzavretých 5l bandaskách) už bola zlá?? To ma nenapadlo...ale btw. dnes sa mi už zdalo, že je zákal slabší, a posledné 3 rybky čo to prežili(z 12)vyzerajú v pohode, tak možno to už bude na ústupe a šlo teda o ten klasický mliečny "začiatočnícky" zákal...dúfam. Ale nikde nepíše, žeby od neho až uhynuli rybky, alebo sa mýlim?

tak to ti nepovim:-(...ja nikdy zakal v takovem mnozstvi nemela (vzdy se spis jednalo o zvireny pisek atd takze do vecera max druheho dne bylo vse v poradku). ani nemam zkusenost s tema nalevnikama jak se tady nekolikrat resilo takze ti nepovim jestli na to umiraly ryby nebo ne. ja se priznam ze nenechavam vodu odstavat vubec a koho znam tak nechava odstavat 2-3dny. urcite ne tydny. smrdi ta voda i v tom barelu? ale kdyz je to na ustupu tak snad uz to bude v pohode ale je mi to fakt divny::)

Je to tady popsaný podrobněji o co jde na fóru akvárium-mléčná voda. Nepomůže dezinfekce celého akvária,protože
tím jak přidáváš např rybky,rostlinky,živé krmení,tak si tam něco prostě zaneseš. Pozor na překrmování. Je lepší si pořídit také rybky na čištění písku od zbytků potravy.

práveže nie,v tej bandaske nesmrdí vôbec...a je to ten typický mliečny zákal o ktorom tu píšu, teda nie zo zvírenia, zvírenie je také do béžova a vždy po 1 dni filtrovania usadlo, ale toto je proste mliečno zakalená, akoby skysnutá voda:-(
A aj pod mikroskop sme si to doma dali,ale neviem, ako má ten nálevník vyzerať, takže neviem čo sme tam videli...pod 100x zväčšením nejaké guľky či čo ale nehýbalo sa to, kľudne to mohli byť zrnká prachu alebo mini bublinky, takže múdrejšia z toho nie som...no len dúfam, že sa to samo postupne vytratí, ako tu píšu...je to o niečo lepšie, alebo aspoň menej zlé ako včera a uplynulé dni...ale uf, aj tak hrôza:-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru