Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rybičky do jezírka

Ahoj,
Potřeboval bych poradit nějaké rybičky do dvou jezírek které mám na chatě, takže něco co nepotřebuje extra péči + jelikož je to na chalupě potřeboval bych, aby požírali mnou neuvěřitelně nenáviděné larvy komárů a saze/řasy.Jezírko 1 má 1 hloubku a 3 metry na šířku Jezírko 2 má 1 metr hloubku a 2 metry na šířku. Jsem opravdu v akvaristice úplný nováček, takže pokud budete potřebovat ještě něco vědět rád odpovím.

Předmět Autor Datum
karas_zlaty Nenáročná ryba, která nevyžaduje téměř žádnou péči, jen se občas přikrmí. Na zimu se můž…
Réza 23.05.2014 18:33
Réza
Tak omrkl jsem ty karásky na internetu a máte pravdu opravdu krásně vybarví to jezírko akorát jedna…
Peťann 23.05.2014 19:40
Peťann
Larvy komárů žrát určitě budou.
Réza 23.05.2014 20:33
Réza
Larvy komárů žrát určitě budou.
Réza 23.05.2014 20:37
Réza
Karasy majú hodne výkalov, a tak budú vodu "hnojiť", čo môže rast rias posilniť. Takže radšej nasadi… poslední
perenquen 24.05.2014 11:47
perenquen

karas_zlaty
Nenáročná ryba, která nevyžaduje téměř žádnou péči, jen se občas přikrmí. Na zimu se můžou přelovit třeba do sudu, kam se dá vzduchovací motorek a přezimujou v pohodě třeba ve sklepě, případně pokud jezírko nepromrzne až na dno, dokážou přečkat zimu pod ledem (opět doporučuju na zimu do jezírka umístit vzduchování, aby se čeřila hladina a moc nezamrzala.
Karas se dá koupit v různých barvách, vypadají trochu, jako malý koi kapr :) http://img1.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/7622/7622400- karas-zlaty--28shubunkin-29-1.jpg
Doporučuju, máme jich v jezírku mraky...sami se tam množí a nadělají spoustu parády.

Tak omrkl jsem ty karásky na internetu a máte pravdu opravdu krásně vybarví to jezírko akorát jedna malá otázečka na problém, který jsem již zmiňoval a tím jsou larvy komárů a saze/řasy. Budu je muset řešit nějak jinak či stačí koupit 20 karásků - po 10 do jednoho jezírka- ?

Karasy majú hodne výkalov, a tak budú vodu "hnojiť", čo môže rast rias posilniť. Takže radšej nasadiť len zopár jedincov (2-4), myslím, že na kontrolu komárov postačia.
V teplom lete, pokiaľ bude voda teplá cez deň nad 20°C a v noci neklesne pod cca 14-15°C, sa dajú proti riasam aj komárov nasadiť aj niektoré tropické ryby, napr. živorodky (mečovky, black-molly, gupky), alebo parmičky (napr. P. conchonius). Treba ich z akvária presunúť do jazierka v dobe, kedy je teplota vody podobná tej v akváriu, neskôr už privyknú na teplotné zmeny, ktoré by ich pri prvom raze šokovali, a na jeseň niektoré druhy znesú aj teploty okolo 10°C. Conchoniusky som kedysi vychytával z jazierka v dňoch, kedy nadránom hladina zamŕzala, a prežili... spomenuté živorodky je dobré vychytať skorej, hraničná teplota pre mečovky u mňa bola asi 10°C, gupky a molly sú ešte o niečo teplomilnejšie

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru