Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rybičky Betta

Dobrý den , koupili jsme si rybičky Betta do kuláteho akvárka. Jednoho samečka a 3 samičky , ale potřebuji z něčím poradit. Voda v akvárku je trošku kalná né moc , ale raději se ptám co s tím včera jsem dávala novou koupili jsme si aji Clear Aqua , ale nějak to zatím nezabírá. Dneska jsem ráno kontorolovala rybičky a jednu jsem našla mrtvopu úplně tu nejmenší samičku a nevím proč. Poradí někdo čím to může být a jak se toho zbavit aby voda byla krásně průhledná.

Předmět Autor Datum
Dobrý den, když jste objevili tuhle diskuzi, určitě už jste otevřeli i nějakou stránku o bojovnicích… nový
Evva 19.07.2014 13:41
Evva
Evva Takové akvárium na 3 rybičky stačí to mi řekl i zkušený chovatel , ale já se ptám na něco úplně… nový
Schneiderova 19.07.2014 13:56
Schneiderova
protože v té vodě není správné mikroklima nový
HanaB 19.07.2014 15:15
HanaB
:-D Proč se nezeptáte vašeho zkušeného chovatele? nový
Evva 19.07.2014 15:22
Evva
Tak kdyby byl právě dnes v mé dostupnoti tak se ho logicky zeptám. nový
Schneiderova 19.07.2014 15:24
Schneiderova
Neptejte se, protože vám, jak vidíte, poradil blbě. Výsledkem je už jedna mrtvá rybka. nový
Evva 19.07.2014 15:25
Evva
Betty potřebují hodně zarostlé akvárium, aby na sebe pořád neviděly, i samice se můžou rvát mezi seb… nový
Evva 19.07.2014 15:29
Evva
Tak mi to akvárium budeme určitě pořizovat větší jen teď jsem na začáteki vzali to kulaté jinak rotl… nový
Schneiderova 19.07.2014 16:00
Schneiderova
Na nejaké zázračné vodičky sa vykašlite... kúpte čo najskôr "normálne" akvárium, aspoň cca 30 litrov… poslední
perenquen 20.07.2014 15:20
perenquen

Dobrý den, když jste objevili tuhle diskuzi, určitě už jste otevřeli i nějakou stránku o bojovnicích a zjistili jste, kde jste udělali chybu. Před nákupem, hlavně živého tvora, by se mělo nejdřív aspoň trochu nastudovat, co k životu potřebuje. V době internetu je to snadný a dost lidí to bohužel nedělá, pak můžou očekávat problémy.
Na vaší otázku nejde krátce odpovědět. Přečtěte si něco o zakládání akvária, velikosti akvária pro čtyři betty (v kouli tolik bojovnic pohromadě, nechápu....) a údržbě.
Jestli chcete mít spokojené rybky, pro vaší skupinku pořiďte větší akvárium (min. 30 litrů, ale raději i víc), hodně rostlin (nezapomenout na plovoucí), filtr, topítko a krycí sklo.
betta.wz.cz
http://rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvarist ikou

Evva Takové akvárium na 3 rybičky stačí to mi řekl i zkušený chovatel , ale já se ptám na něco úplně jiného co mám dělat s vodou a čím je možné , že je kalná..? Takže prosím ODPOVĚDI NA TO NA CO SE PTÁM.. chov.html co je napsané tady všechno mám vodu mají dostatečně teplou krmivo přímo pro ně mají aji rostlinku aji kaminky aji mušle , ale furt nevím proč mám kalnou vodu.

Tak mi to akvárium budeme určitě pořizovat větší jen teď jsem na začáteki vzali to kulaté jinak rotlinky chceme ještě přidat i když tahle je hodně rozrostlá asi jim nestačí. A fakt je ta voda v pořádku když je trošičku kalnější..? Právě mám strach aby jim to nějak neublížilo. A ten zákal se nějak upraví nebo bych ho mohla upravit já ještě uvidím jestli právě zabere CLEAR AQUA

Na nejaké zázračné vodičky sa vykašlite... kúpte čo najskôr "normálne" akvárium, aspoň cca 30 litrové, ideálne väčšie. K tomu jemnejší riečny štrk (nie farebné nezmysly, ani "rastlinkárske špeci substráty". Takisto rastliny, predovšetkým "stonkové" (Myriophyllum, Hydrophila, Ludvigia,...), alebo aj plávajúce (Ceratopteris, Ceratophyllum), hoci ak sa stonkovým bude dariť, postupne porastú aj po hladine. SLabší filter, aby nebola z akvária práčka, a do budúcna (po letných horúčavách) aj ohrievač na držanie optimálnej teploty.

... a najmä, preštudujte si (v knihách, na nete) čo najviac o vlastnostiach a nárokoch rýb, čo chcete chovať

a ešte jedna vec pre istotu - krycie sklo na akvárium

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru