Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poraďte - pred dvoma dňami som si kúpila akvárko (2l.) a rybku bojovnicu

Dobrý deň, pred dvoma dňami som si kúpila akvárko (2l.) a rybku bojovnicu. Prvý aj druhý deň v pohode, normálne jedla. Ale tretí deň nechcela vôbec jesť a stále sa schovávala za nádobou kde sú uložené kamienky. :'( V akvárku som našla aj niečo hnedé. Neviem či sú to výkaly. Vodu v akvárku mením 1-2 krát do týždňa. Dávam jej 3-4 krát jesť. Prosím poraďte. Je to normálne alebo je to nejaká choroba ? Predom ďakujem :)
Změna předmětu, původně: Poraďte (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak v prvé řadě snížit frekvenci krmení. Také máme bojovníci v malém akváriu a krmíme 2x do týdne. N… nový
hatik 25.07.2014 07:31
hatik
Nejlepší je nekrmit vůbec, voda vydrží déle :x: To je fakt rada, mučit rybu v dvou litrech a ještě j… nový
Evva 25.07.2014 12:26
Evva
Evva: Lidi...co bys chtěla...místo toho, aby bojovnici zařídili adekvátní a vhodné podmínky - dostat… nový
Réza 28.07.2014 14:23
Réza
??? Jsem asi něco přehlídnul ;-) "pred dvoma dňami som si kúpila akvárko" + "Vodu v akvárku mením 1… nový
aaaaa 07.08.2014 15:05
aaaaa
:-D Tak zřejmě se to do budoucna plánovalo :-D Chudák ryba.. poslední
kata3101 07.08.2014 19:41
kata3101

Evva: Lidi...co bys chtěla...místo toho, aby bojovnici zařídili adekvátní a vhodné podmínky - dostatečně velké akvárium s filtrací a pořídili kvalitní krmivo...tak radši nebudou krmit, aby se ta dvoulitrová mučírna moc rychle nezasvinila. Už mě tyhle věci u některejch lidí absolutně nepřekvapujou.
Pro tazatelku: Bojovnice pestrá má ve 2 litrech životnost max. pár měsíců. Bettária a podobné nesmysly o pár litrech, jsou mučírny, kde budete akorát týrat zvíře do doby, než chcípne. Pro bojovnici je ideální akvárium 15 litrů a více a to z toho důvodu, že do takového akvária už se dá umístit filtrace a topítko, bez které bojovnici při životě prostě neudržíte...to je prostě fakt. Ve zverimexu nikoho nezajímá, že to, co jste si pořídila je jistá cesta k záhubě té ryby...hlavně, že prodají. Bettária jsou ale pro chov ČEHOKOLIV naprosto nevhodná a troufám si říct, že díky jejich prodeji dochází k rozsáhlému týrání zvířat za podpory marketingu. Bohužel lidi dneska nečtou, věří každému nesmyslu a líbí se jim, že je to levné, nenáročné, malé a já nevím co... Doporučuji si něco o chovu bojovnic přečíst...ale to by měl být bod č.1 před tím, než si pořídíte jakéhokoliv živého tvora. Důvěřovala bych například této stránce, ale ne paní v prodejně, která o tom ví sama kulové:
chov.html

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru