Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pomoc zlepene chvosty :(

Dobrý deň,
chcela by som poprosiť o radu. Máme 4 akváriá - 60l, 12l, 6l, 5l.. všetky okrem toho 12 litroveho su v poriadku.. v najmenších dvoch si chovám poter a malé gupky a mečovky no akonáhle trochu vyrastú a dám ich do 12 l akvária k ostatným tak mi po čase chcípne minimáne polovica z tých menších a niekedy aj väčšie. Začne to tým že sa objaví zlepený chvost u jednej, dvoch, a každý deň je minimálne jedna mŕtva.. včera som vyťahovala 4 mŕtve.
Priebeh choroby je dosť rýchly a vždy rovnaký. Najskôr je rybka trochu akoby malátna, menej pláva, menej žere, objaví sa u nej zlepený chvost, vynecháva v plávaní, uchyľuje sa do rohov a umiera. Minule mi takto zomrela polovica rýb, tak som vyčistila akvárium, choré dala do karantény a zdalo sa že už bolo dobre a ryby prestali kapať. Asi po mesiaci som pridala rybky ktoré vyrástli a zasa začali umierať na to isté.
Toto 12l akva sa líši od ostatných len tým že sú tam živé rastliny. Teraz som odlovila tie ktoré sa zdali zdravé a umiestnila ich do menšieho akária kde je aj filter no už sa aj tam objavili asi 4 s tým zlepeným chvostom :( Od nového roka sa mi narodilo okolo 300 gupiek a až teraz aspoň jeden samček vyrástol a úplne sa zafarbil čo mi vždy poumierali... fakt som už zúfalá a prestáva ma to baviť..
do vody pridávam aj soľ a costamed F na dezinfekciu... dlhé roky máme akváriá a rybky tieto problémy nikdy nemali.. až keď som začala s vlastným odchovom to prišlo..
pripajam aj foto akvaria.. mam tam gupku a mecovku ktore uz maju asi 2-3 roky a nikdy nemali problemy.. vacsinou to postihne tie najmensie..

prosím poraďťe

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru