Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vzduchování více akvárií

Dobrý den,
v akvarijní technice se vůbec nevyznám, takže potřebuji poradit co a jak. Máme 1x 96l akvárium s 6 kusy čolka mramorovaného, 1x 54l akva se 3 ks drápatečky menší, 1x 200l akva s 3ks žebrovníka waltlova a 1x 200l s 2 ks axolotlů. Do této chvíli jsme řešili čistotu vody pouze pravidelným odkalováním a výměnou části vody. Vím, že to není moc košer, ale instituce (zvířata nejsou moje, pouze se starám) nám ani neuvolnila peníze na nákup akva techniky. Máme teď ale dost problém s vláknitou řasou. Rostlin je v akváriích docela dost, svícení zajištěno. Předpokládám proto, že by mohlo pomoct proudění vody. Chtěla bych proto pořídit kvalitní vzduchování do všech akvárií, nevím ale, jestli je lepší do každého akva zvlášť, nebo se vyplatí koupit jedno větší pro všechna akvária.
Prosím proto o radu, jestli koupit pro každé akva kompresor zvlášť, nebo jeden velký dohromady, případně jaký výkon. A jak z jednoho kompresoru případně rozvést hadičky do všech akva.
Předem díky :-)

Předmět Autor Datum
Ak chcete prúdenie vody, lepšie sú vnútorné filtre s motorčekom (čerpacou hlavicou, napr. takéto htt… poslední
perenquen 29.09.2014 19:44
perenquen

Ak chcete prúdenie vody, lepšie sú vnútorné filtre s motorčekom (čerpacou hlavicou, napr. takéto http://akvaland.sk/24-vnutorny-filter-pre-akvarium ), než filtre poháňané vzduchom (kompresor s hadičkou). Tie vzduchom poháňané sú dosť slabé, a navyše rozdeľovanie vzduchu do viacerých akvárií z jedného kompresora môže narážať na problém s prechodom vzduchu do všetkých akvárií (treba dosiahnuť rovnomerný tlak/prechod vzduchu všetkými hadičkami, ináč sa stane, že napr. v jednom akváriu je vzduchu veľa, a v ďalšom nejde vôbec... hadičky sa samozrejme dajú škrtiť, ale nie vždy to funguje k spokojnosti akvaristu)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru