Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nové akvárium-úhyn ryb

Dobrý den,
před 14 dny jsem koupila synovi nové akvárium. Jelikož v tom nejsem zběhlá, objednala jsem si ho přímo u chovatele a prodejce rybiček. Chtěla jsem kompletně vybavené akvárium se vším všudy, aby nám něco nechybělo. Dostala jsem akvárium 50x35x30 s kamínky na dně, s rostlinkami, s filtrací a pytlík s rybičkami (cca 30 ks neonky a tetry). Topítko a světlo prý není potřeba, pokud máme pokojovou teplotu a dost světla. Kryty mi dodal až po týdnu. Nicméně jsem koupila LED žárovku do stolní lampy a svítím. Měla jsem doplnit akvárko do plna a pak dát rybičky. Po 2 dnech jsem přikoupila 2 anscitrusy, 2 skaláry a 2 rostlinky. Potom začaly rybky umírat(dost rychle) a dnes tam máme jen 1 anscitruse. Na rybkách se objevily malinkaté bílé tečky, které ale ty první co umřely ještě neměly. Potřebovala bych radu, zda mám akvárko kompletně vypustit, vyčistit a založit znovu nebo jestli stačí vyčistit a vypustit jen 1/2 vody. Nechala bych ho teď jen s tou naší jednou rybkou a pak bych koupila nějaké rybičky. Chtěla bych fungující akvárium a nechci udělat chybu.
Děkuji Vám mockrát za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, tak se nám na podruhé vše podařilo. Prostudovala jsem všechny odkazy, které jste mi tady…
Nežka 30.01.2015 10:00
Nežka
Tak vám přeji hodně akvarijních úspěchů a tady je rada Velmi známým druhem (přitom nejméně obtížným)… poslední
Tramontanela 11.02.2015 00:01
Tramontanela

Dobrý den,
tak se nám na podruhé vše podařilo. Prostudovala jsem všechny odkazy, které jste mi tady dali. A nové rybky jsem kupovala později, nejdříve jsme tam měla jen rostliny.
Teď se nám ovšem objevil jiný problém, na rostlinách, hlavně tedy na okrajích listů se objevily tmavé chloupky - nejspíš nějaká řasa. Můžete mi prosím poradit co s tím dělat?
Děkuji mnohokrát

Tak vám přeji hodně akvarijních úspěchů a tady je rada
Velmi známým druhem (přitom nejméně obtížným) je přisedlá tenká vláknitá řasa vytvářející na povrchu listů a předmětů v akváriu velmi jemné trávníky s délkou "zelených chloupků" jen několik málo milimetrů. Její porosty mohou být i ozdobné, pustíme-li do takto porostlého akvária plže-okružáky, pustí se s chutí do řasy a doslova za nimi zůstávají vyžrané cestičky jako po zahradní sekačce. Rády ji otrhávají přizpůsobemými tlamkami živorodky i jiné ryby a obvykle se touto řasou dá snadno "bojovat" biologickou cestou - pomocí již zmíněných plžů a dalších živočichů v akváriu. Nepovažuji tuto řasu za obtížný druh - může být užitečná poskytováním doplňkové potravní složky rybám v akváriu. Ze skla ji snadno odstraní žiletka ve vhodném držáku, o seříznuté zbytky se obvykle postarají ryby.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru