Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Panceřníček Skvrnitý

Dobrý den, chtěl bych se zeptat mám párek panceřničku skvrnitých. A cca jednou za 14 dní když ráno rozsvítím akváriu tak samička má na bocích krev.Nevíte jestli je to důsledek rozmnožovaní ? a nebo mi někdo samičku trhá mám v akvárium skaláry,neonky a ancistrusy děkuji za radu :)

Předmět Autor Datum
kedysi som paleatusy choval a aj sa mi treli... nikdy som si nevšimol zranenia pri trení. Oni sa ner… poslední
perenquen 29.12.2014 15:19
perenquen

kedysi som paleatusy choval a aj sa mi treli... nikdy som si nevšimol zranenia pri trení. Oni sa neresia tak, že k pysku samičky ochotnej k treniu sa samec postaví bokom a papuľku jej zachytí prsnou plutvou - vytvoria tak polohu v tvare T a samička nasáva samcove spermie (aspoň tak tvrdí literatúra), skrz krátke črevo prechádzajú k brušným plutvám, do ktorých samička uchytí 1-3 ikry a tie potom lepí na podklad (u mňa najčastejšie kládli na čelné sklo akvária blízko hladiny)

zo spomínaných rýb by som upodozrieval najskôr Ancistrusy... dokážu byť popudliví a za pyskami po stranách hlavy majú tŕne, ktoré pri rozčúlení vystrkujú ... pri útoku Ancistrusy niekedy útočia bokom tela, takže neohrabanú rybu môžu zasiahnuť tými tŕňmi, alebo tvrdým lúčom prsnej plutvy

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru