Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neonky nejí

Ahoj, včera jsem v akva 37l měla 4 neonky, nejedly ani jedna, řekla jsem si tedy, že nějaké dokoupím, dnes mám tedy 8 neonek. Jak je možné, že stále nejí? Ani vločkovanou, ani granulovanou potravu. Ať mi neumřou hlady :(

Děkuji

Předmět Autor Datum
Třeba se potřebují rozkoukat, zvyknout si. Nebojte se, neumřou hlady. Podle mě je to akvárko ale pro… nový
Evva 29.12.2014 18:39
Evva
Dobře, ale nejí už 3 dny. Vážně mám starosti o ně :( nový
Renča58 29.12.2014 20:37
Renča58
Rybky dokážou bez potravy žít opravdu dlouho. Dokonce, když jedete na týdenní dovolenou a máte zkuše… poslední
Honza94 02.01.2015 17:31
Honza94

Rybky dokážou bez potravy žít opravdu dlouho. Dokonce, když jedete na týdenní dovolenou a máte zkušenosti s tím, že je Vám mamka nebude schopná nakrmit s rozumem, je lepší je nekrmit vůbec.
S těma rybkama do nové nádrže jste ale udělala velikou chybu, jak už bylo zmíněno, začněte ihned studovat na rybicky.net. Jestli rybky nemůžete vrátit, budete si muset nejspíše pomoci "nastřelovacími" nitrifikačnímí bateriemi jako je Sera Nitrivec (což je bohužel chemie, ale nutná chemie - ve vašem případě). V akváriu startuje proces nitrifikace, který započíná stoupáním toxických látek ve vodě jako je Amoniak -> Dusitany -> nakonec se Dusitany přemění na Dusičnany, které jsou již nutné pro správnou vyživovací schopnost rostlin.

Přečtěte si prosím Vás tenhle článek, v případě se na rybicky.net poraďte s někým v diskuzi nebo přes PM, jsou velice ochotní.

http://www.horacovoakvarium.cz/clanek_nejcastejsi_ chyby_zacatecniku.htm

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru