Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akvárium 35 litrů

Ahoj. Mám akvárko 35 litrů s pískem a umělé dekorace. Všichni mi píšou že to není vhodné pro rybičky. Můj kamarád má ale akvárium asi 5 litrů kde má 2 bojovnice a už i mláďátka. A má tam jenom písek a žádné kytičky. Co mám teda špatně? Maminka mi nedovolí koupit živé kytky, prý mi udělají v akvárku binec a nešlo by vidět na rybky. Jak mám tedy akvárko spravit? Maminka by se moc zlobila kdybych řekla že akvárko nechci. Děkuji moc a pomožte mi.

Předmět Autor Datum
No moc rybiček si do tak malého akvária nepořídíš, můžeš si pořídit taky jednu bojovnici, pokud máš…
kata3101 03.02.2015 09:15
kata3101
Dobře ale nevadí když si tam nedám žádné kytky? topítko a filtr mám. zatím tam mám 5 malých pavích o…
Michaelka77 03.02.2015 16:34
Michaelka77
Pávie očká (= gupky) tam môžu byť, a pre začiatok by som povedal, že aj stačia, nové rybky tam už ne…
perenquen 04.02.2015 15:16
perenquen
Dobře děkuji moc :-))
RenčaBen 04.02.2015 15:24
RenčaBen
Pardon, spletla jsem si téma xD Chtěla jsem to napsat níž ;) poslední
RenčaBen 04.02.2015 15:24
RenčaBen

No moc rybiček si do tak malého akvária nepořídíš, můžeš si pořídit taky jednu bojovnici, pokud máš akvárium vybavené alespoň filtrací a topítkem. Kytičky ti v žádném případě binec neudělají, pokud sem tam vyhodíš nějaký upadlý lístek, spíše prospívají. Pětilitrové akvárium tvého kamaráda není vhodné pro rybičky a už vůbec ne pro dvě bojovnice. Čím větší akvárium je tím je to lepší a hlavně s ním není taková práce.

Pávie očká (= gupky) tam môžu byť, a pre začiatok by som povedal, že aj stačia, nové rybky tam už nedávaj. Uvidíš, ako sa bude dariť tým gupkám. Živé rastlinky sú vhodné. Čiastočne odoberajú z vody odpadové látky po rybkách a tiež prispievajú k čisteniu vody, zároveň sa pri nich rybky cítia bezpečnejšie. Nie každá rastlina sa rýchlo rozmnoží a zaplní akvárium. Skús nap. Anubias nana, je to celkom nenáročná rastlinka, nemusí ani koreniť v piesku, stačí ak je zaťažená kameňom. Rastie pomaly a celkom spoľahlivo, málokedy sa jej vyslovene nedarí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru