Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krupička na neonkách a tetrách v akva s žabkami-drápatečkami.Jak postupovat???

Prosím o radu. Předevčírem se mi objevila v mém 200 l akva krupička na neonkách a tetrách citronových. Ostatní ryby (ancistrusy, paví očka, panceřníčci, tetry černé, parmičky čtyřpruhé,...)zatím vypadají dobře. Je mi jasné, že musím přeléčit celé akvárium. V akváriu mám však od neděle 5 žabek drápateček, vypadají spokojeně, ale nevím jak teď postupovat. Zvýšit teplotu a osolit, to by žabky nepřežili. Koupila jsem tedy Exit a Eschu, jenže nevím, zda mám žabičky a popř. i pancéřníčky přelovit do jiného akvária a raději léčit exitem bez nich nebo je v akva nechat. Přežijou mi léčiva na krupičku? Nemáte někdo s tímhle zkušenost???
Děkuji za případné rady a vaši pomoc.
Eva

Předmět Autor Datum
Žabky by som dal preč, natrvalo, a zriadil im samostatné akvárium.
perenquen 05.03.2015 15:54
perenquen
Po dobu léčení tedy žabky určitě pryč, ale natrvalo? Myslíte, že by neměli být s rybkami v jednom ak…
Ewinka 05.03.2015 16:28
Ewinka
Rybky je najlepšie liečiť všetky spolu, keďže spolu žili. Tie, čo na pohľad krupicu nemajú, budú pra… poslední
perenquen 08.03.2015 10:27
perenquen

Po dobu léčení tedy žabky určitě pryč, ale natrvalo? Myslíte, že by neměli být s rybkami v jednom akváriu, zřídit nové akva pro žabky?
Dále myslíte po dobu léčení bych měla přemístit i ancistrusy mám tam malé narozené cca 1 cm dlouhé) a sumečky? Nebo ty Eshu a Exit přežijí?
Děkuji za odpověď.
Eva

Rybky je najlepšie liečiť všetky spolu, keďže spolu žili. Tie, čo na pohľad krupicu nemajú, budú pravdepodobne tiež hostiť na sebe parazity, ale v menšej miere.

Čo sa týka oddelenia žabiek - ako dlho ich máte s rybami ? Zdá sa vám, že sa im pri rybách dostáva dostatok potravy ? (čím ich kŕmite ?) . Kedysi som Hymenochirusy choval a mal som dojem, že pri rybách nemajú veľa šancí na dostatočné nakŕmenie sa.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru