Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vhodný počet ryb - akvárium 60l

Zdravím,
mám v plánu znovu zarybnit akvárium, které je už cca rok domovem pouze dvou ancistrusů albínů a pěti panda pancéříčků. Je tedy zavedené a v běžném provozu, ancíkům se hodně daří, mám je už řadu let a za tu dobu dorostli do délky 17-18 cm.
Akvárium má obsah 60l a je vybaveno běžným způsobem (rostliny, úkryt, venkovní filtr, vzduchování, termostat, světlo ...).
Nechci už žádnou náročnější rybku, jen oživit akvárium. Mám v plánu dokoupit buď hejno neonek či menších teter (žhavé, krvavé, měděné ...), nebo živorodky (kupodivu jsem je nikdy neměla). Dokázal by mi někdo poradit, kolik kusů teter nebo živorodek si můžu s ohledem na stávající osádku dovolit? U těch živorodek by mě zajímal i poměr kolik samiček k jednomu samečkovi si pořídit, aby mi holky brzy neumíraly celé uštvané. :)

Předem moc děkuji za odpovědi.
Helena

Předmět Autor Datum
Myslím, že akvárium objemovo akurát stačí na to, čo tam už je. Dvaja kolosální ancistrusi dosť zaťaž… poslední
perenquen 28.04.2015 15:16
perenquen

Myslím, že akvárium objemovo akurát stačí na to, čo tam už je. Dvaja kolosální ancistrusi dosť zaťažujú vodu, rátal by som na každého s aspoň 20 litrami vody. Pandy sú malé, na jedného rátaj tak asi 4 litre. "Podtrženo, sečteno" to dáva 60 l...
Na menšie tetry sa ráta s asi 3 litrami/ks, húf by mal mať aspoň 6-8 členov, ale ideálne viac. Živorodky viac zaťažujú vodu než tetry, tam sa zvykne rátať s cca 5 litrami na jednu živorodku veľkosti platy

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru