Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Živorodky - mláďata

Dobrý den, vlastním akvárium s několika živorodkami, neonkami a dalšími druhy. Dnes jsem zjistil že se mi narodilo 9 malých živorodek, nejspíše je nesežrali proto, že se schovali do filtru kde byli v bezpečí, všechny jsou zdravé ale nevím jak se o ně správně postarat aby nezemřeli, všechny jsem je z akvária vyndal a dal do jiné mísy aby je ostatní nesežrali ale bojím se že mi v té nádobě dlouho nevydrží, a hlavně kdy je budu zase moci dát k ostatním do akvária. Díky za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Krmení (vločkové) drolit na mini kousky, aby to mohli žrát. nový
je nevim 13.09.2015 00:48
je nevim
Já mladý nechávám normálně s ostatníma v akva už od narození - mají dost úkrytů mezi rostlinkami. Do… nový
HanaB 13.09.2015 06:57
HanaB
Ahoj. Já bych jim koupil nebo sehnal akvárium nebo nádobu cca 20 litrů. A nedrolil bych jim krmení,… poslední
legolass 13.11.2015 21:09
legolass

Já mladý nechávám normálně s ostatníma v akva už od narození - mají dost úkrytů mezi rostlinkami. Dospělosti se dožije tak 1-2 kusy z vrhu, někdy tedy ani to. Vhledem k tomu, že živorodky rodí jako na běžícím pásu, mi to nevadí. Alespoň přežijí doopravdy jenom silní jedinci - přirozený výběr. Když jsem měla akva první rok, tak jsem na mláďatech hodně lpěla, pro lepší ochranu mladých jsem udělala z perlinky (pevná síťka využívající se ve stavebnictví pod omítku) kostičku 10 x 10 cm a připevnila ji do kouta na dno akva. Mláďata se do ní chovala a dospělí na ně nemohli. V důsledku toho se mi akva přerybnilo a následoval hromadný úhyn. Tak jsem kostičku z akva vyndala a nechala to na přírodě.

Ahoj. Já bych jim koupil nebo sehnal akvárium nebo nádobu cca 20 litrů. A nedrolil bych jim krmení, není jistoto že nebudeš mít ruce od něčeho špinavé. Radši bych jim koupil už drolené speciální pro malé rybky. A filtr ne moc silný, mně se stalo, že mi rybky "vcucl" a pak je to vyplavilo bez ploutve a nebo mrtvé. Bylo mi to líto. A teplotu podle toho, co máš za rybi. Ale nejideálnější je asi 24-26 stupňů celsia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru