Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím, poradíte začátečnici? Jde o Krupičku?

Prosím o radu a pomoc o jakou nemoc se vlastně jedná? Před měsícem jsem koupila rybky do mé nové nádrže a u jedné neonky jsem zaznamenala malou bílou tečku na těle. Má ji stále stejnou a na ostatní ryky se nic nepřeneslo. Minulý týden jsem přikoupila dalších 11 neonek 8ks bylo málo. Po týdnu (včera ), jsem zjistila u nových 3 neonkách, že se objevila stejná tečka. U jedné jsou 3. -všechny to mají na těle a ne na ploutvičkách jak popisují při krupičce a ani se o nic neotírají.Chovají se naprosto normálně.
Mohlo by se jednat o něco jiného a prosím o radu,jak to léčit.
S pozdravem " rybkám zdar :))a nemocem zmar :x: "
děkuje Alena

Předmět Autor Datum
Síce neviem, o čo sa môže jednať, ale dovolím si vložiť svoj názor na liečenie "neškodiacich predpok… nový
perenquen 05.08.2015 20:26
perenquen
Děkuji za radu. Snad to bude vpohodě. poslední
Alluša 05.08.2015 21:14
Alluša

Síce neviem, o čo sa môže jednať, ale dovolím si vložiť svoj názor na liečenie "neškodiacich predpokladaných chorôb": pokiaľ sa rybky správajú normálne, žerú a nejavia zdravotné problémy, neriešil by som to nijak, akurát dbal na primeranú údržbu akvária a udržiavanie optimálnych podmienok pre dané ryby. Drvivá väčšina liečiv, prípadne liečebných postupov, či už na akútne prípady, alebo "preventívne", je pre organizmus rýb viac-menej tiež záťaž.
Liečenie krupičky býva dosť radikálny zásah do akvária, v prípade dekoračných akvárií so substrátom, dekoráciami a rastlinstvom nemusí zaručiť 100%-nú elimináciu parazita, avšak často odrovná aj ryby, čo napadnutie krupičkou na prvý pohľad nevykazujú.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru