Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úhyn

Ahoj mám cca 20 dní založené akvárium o velikosti cca 20 litrů první runda ryb která tam byla kvůli mé blbosti a hlavně neznalosti zemřela po pár dnech .. Avšak teď jsem vysadil asi před 2ma týdny nové ve složení 2x ancistrus 2x paví očko chlap a baba 2x balck molly chlap a baba ASi 10 dní se jim dařilo bez problémů za čož jsem byl šťastný avšak najednou se před pár dny začala holka paví očko měnit začala být líná polehávat na dně obě paví očka mají prokrvené žábry holka se k tomu ještě zdá se mi nafoukla a to jak paví očko tak black molly, dále všech 6 ryb zrychleně dýchá a holka paví očko má na sobě ještě nějaké bílé tečky :O Ještě dnes ráno po probuzení jsem k mé neradosti našel mrtvého ancistruse s nafouklým břichem a jakoby červeným výkalem u zadku naprosto jsem to nechápal :O Sám mám podezření na N sloučeniny ale nezapadá mi tam ta změna chování ( lenivé jsou už skoro všechny akorát chlap od pavího očka je zase splašený a dělá dá se říct výpady vertikálním směrem zatím jsem nepozoroval nechutenství ale děsí mě to nafouklé břicho a krvavé žábry, neví někdo co to je ? dýchání a tak může být dusík ale to ostatní mi tam nesedí není možné že tam jsou dokonce nějaké 2 problémy? Mohl by mě někdo zasvětit moc děkuji za radu a rychlou odpověď předem moc děkuji všem, kteří se mi aspoň pokusí pomoct.

Předmět Autor Datum
Ahoj, za tohle tě tu pěkně rozcupujou... 1) minimálně 20 dní jsi měl nechat akva úplně bez ryb, ať s… nový
reply 08.10.2015 13:16
reply
Měním vodu vodu co 2 dny bílé tečky zmizely myslím si, že díky lékům. Rybičky se hodně zlepšily už j… nový
Rodnney 11.10.2015 22:01
Rodnney
Nechci tě tady nijak poučovat nebo tak, ale já mám 37 litrové akvárko, mám v něm 2 paví očka, 4 razb… poslední
RenčaBen 17.10.2015 11:19
RenčaBen

Ahoj, za tohle tě tu pěkně rozcupujou...
1) minimálně 20 dní jsi měl nechat akva úplně bez ryb, ať se zaběhne a ne je tam nechat chcípnout už podruhé.
2) 20 litrů je hodně málo a udržet v takovém plivátku rovnováhu není vůbec jednoduché
3) "2x ancistrus 2x paví očko chlap a baba 2x balck molly chlap a baba" - to je prostě na 20l moc (ve 20l akva není ani těch 20l vody)
4) nepíšeš nic o filtru, další technice, dekoracích a rostlinách

Vyměň rybám alespoň polovinu té jedovaté vody za novou odstátou (stejné teploty) a popiš podmínky v akváriu a techniku. Ideálně přidej foto.

Měním vodu vodu co 2 dny bílé tečky zmizely myslím si, že díky lékům.
Rybičky se hodně zlepšily už jsou od doby napsání příspěvku čilé a v rámci možností velikosti akvária se hezky prohání.
Filtr JKA-MIF300, Světlo LED 9W, dekorace: Dovezené podloží z Kypru, kameny písek atd. Kořen, rostliny: Řasokoule zelená, douška hustolistá, Hygrophilia ale jaká to si teď nevzpomenu a poté ještě travina jejíž jméno neznám
Toť asi vše :D

Nechci tě tady nijak poučovat nebo tak, ale já mám 37 litrové akvárko, mám v něm 2 paví očka, 4 razbory a 5 neonek a už se mi zdá přeplněné. Ano, vím, že neonky "musí mít min. velikost nádrže 100l". Taky jsem ze začátku udělala chybu a dala tam rybky hned za 4 dny, a taky mi všechny umřely. Nech akvárko min. 2 týdny bez ryb, samozřejmě nutnost je topítko a filtr. Osvětlení mám přírodní (zeměpisná strana je sever, takže žádné přímé slunce), mám tam jeden anubias, který rychle roste a pár umělých kytek + kořen. Teď mě tu asi každý pomluví a bude si myslet, co jsem za blázna, ale já si stojím za tím, že:
Pro něco málo rybek stačí 37 litrů, topítko, filtr, dno, nějaké kořeny, umělé i živé rostliny (nemusí být osázeno 80% dna akvária), denní světlo a samozřejmě nějaké krmení, odkalování, výměna vody apod. Takto mám akvárium já a myslím si, že rybky mají dobrý život (samozřejmě ne ten nejlepší ;)), ale žijí a vypadají spokojeně. Dusičnany ani dusitany neměřím, ph je 7,2 takže myslím že skvělé a když mi nějaká rybka umře, tak jedině na stáří :) Čekám obří nával kritiky :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru