Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak naučit rybičku různým kouskům?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor. Jde naučit rybičku v akváriu nějakým "kouskům" . Třeba pokud bych chtěla aby rybička uměla proplout nějakým kruhem nebo udělat jiný "kousek"? Je možné rybičku naučit takto třeba na světlo? Rožnu třeba modré světlo a rybička vyplave ven z úkrytu a případně proplave předem připraveným kroužkem?Děkuji

Předmět Autor Datum
pobavilo... :-D Keď už, dajú sa využiť prirodzené danosti niektorých druhov, aby predviedli nejaký…
perenquen 30.10.2015 13:58
perenquen
Když se lidi nudí, vycvičí i rybu ;-) https://www.youtube.com/results?search_query=train ed+goldfis… poslední
reply 30.10.2015 14:56
reply

pobavilo... :-D

Keď už, dajú sa využiť prirodzené danosti niektorých druhov, aby predviedli nejaký ten "kousek". Úžasné sú napr. striekače (Toxotes spp.), ktoré dokážu na väčšiu vzdialenosť (nad akváriom) zostreľovať hmyz spŕškou kvapiek vody. Chov však je dosť náročný, na kvalitu vody aj na priestor.
Pomerne nenáročnou zaujímavou rybkou je rajovec (Macropodus opercularis). Dokáže za potravou vyskočiť nad hladinu do výšky niekoľkých cm. Kedysi som sa s rajovcami tak bavil, držal som v pinzete nad hladinou potravu a rajovce po ňu skákali. Je tu však veľké riziko, že skončia mimo akvária, a že začnú skákať pri hocijakej príležitosti, keď človek odsunie krycie sklo. Samozrejmosťou je dôkladné zakrytie akvária sklom, lebo rajovec bežne skúsi uloviť napr. muchu lezúcu po vrchu akvária. Podobne dokáže vyskakovať za potravou napr. bojovnica (Betta splendens), ale aj spomenuté striekače na kratšiu vzdialenosť za potravou skočia, miesto aby ju zostrelili.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru