Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno pomoc s instalací 3D pozadí

Ahoj,
já jsem to vyřešil tak, že jsem pozadí podložil polystyrenovým pásem o tloušťce asi 4 cm, tím jsem dostal pozadí pod lištu. Pořádně jsme to obsypal v kombinaci písek/štěrk, udělal jsem rybkám takovou terénní vlnu, z předchozího akvárka jsme měl pěkné velké kameny, tak ty jsem taky využil jednak jako dekoraci a jednak jako takovou "pojistku".
Z boku jsme měl mezeru cca 1,5 cm, koupil jsem v Normě síťovinu a udělal z toho síťku proti zaplutí rybek za 3d (to mi poradili v akvaristice a funguje skvěle). Před síťku jsem vhodně umístil vnitřní filtr, takže pohledově to vůbec neruší, naopak.
Voda se ti za 3d dostane, k tomu jsem dospěl už při instalaci. Ale smířil jsem se s tím, resp. právě ta mezera z boku zakrytá síťkou umožňuje určitou cirkulaci vody.
To moje 3d bylo zezadu tak strukturované, že abych to celé utěsnil proti vodě (což mne původně taky napadlo), tak bych tam toho silikonu musel navalit hrozně moc, a ještě by mi hrozilo, že spíš "ublemcám" akvárko a a stejně ho na 100% neutěsním.
Jak jsem se teď dověděl, ono se to ani nedoporučuje - spíš ať tam ta voda může proudit, pak se minimalizuje ryzyko hnití. Schválně jsem se ještě zeptal dneska chlapíka v akvaristice, když jsem přikupoval ryby a ten mi to potvrdil - pokud nemáš pistoly na silikon a neumíš s tím, tak podle něj jen vypotřebuješ hodně silikonu, neuděláš to esteticky pěkně a ještě navíc ti hrozí, že tam stejně bude netěsnost a vodu tam budeš mít, ale tentokrát bez cirkulace.

Uvidím, jak bude akvárko vypadat za pár měsíců, ale zatím je vše vpoho.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny