Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako vratit do akvaria slimakov

Mal som pomerne dlho problemy so slimakmi, strasne sa mnozili napriek mechanickemu odchytu najvacsich jedincov, zrali mi listy rastlinach a tak som si nakoniec kupil 3 slimakov kanibalov (nazov neviem, maju pruhovanu sikmu ulitu).
Bohuzial traja na 60l akvarium asi bolo moc, pretoze obyvajni slimaci do 2 mesiacov svoj boj prehrali a momentalne som uz par mesiacov bez nich.
Otazka znie, co teraz s tymi kanibalmi, je mozne nasadit do akvaria nejaku varku slimakov a udrzat nejaku rovnovahu nech su tam aj obycajni aj ti slimakojedi?

Předmět Autor Datum
Ten šnek byl asi surmovka vražedná to je žrout šneků no možná nějaký velký např měchýřovku východní…
wwwmartinwww 17.11.2015 19:01
wwwmartinwww
Podla obrazkov je to ta surnovka. Mne ide o to, aby ti traja prezili a zaroven prezili aj obycajni s… nový
fleg 18.11.2015 09:16
fleg
Helena když jí dojdou šneci tak dojídá krmení po rybičkách. Na 50l akvárium jsou tak 2 heleny akorát… poslední
Coozle 18.11.2015 14:36
Coozle

Ten šnek byl asi surmovka vražedná to je žrout šneků no možná nějaký velký např měchýřovku východní i když nevím nemám s tím skušenost ale prej že surmovka vražedná dokáže sežrat i o hodně větší šneky dal bych ty surmovky asi do nějaké zavařovací sklínky nebo do jinýho menšího akva a dla tam nějaké jiné šneky neno je tam nechat narůst s rostlinama

Podla obrazkov je to ta surnovka. Mne ide o to, aby ti traja prezili a zaroven prezili aj obycajni slimaci. Cize by to asi chcelo spravit "nasadbu" vacsieho mnozstva naraz alebo nejaky rychlejsie sa mnoziaci druh.
Surnovky mam momentalne v mensom akvarku uz par mesiacov (ani neviem z coho teraz ziju chudaci), ale vo velkom akvarku sa mu uz slimaci nemnozia, pretoze ich asi vsetkych do najmensieho vykynozili.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru